Prijeten štajerski dom za mlado družino

Odprta, svetla in topla enostanovanjska hiša.

Novo enostanovanjsko hišo za mlado družino v okolici Maribora, bodo začeli opremljati v naslednjih mesecih, popolnoma končana pa je njena idejna zasnova.  Ker se hiša nahaja na podeželju, je na zunaj zasnovana precej klasično, notranjost pa je bistveno bolj sodobna, saj dnevni prostor z jedilnico in kuhinjo meri 80 kvadratnih metrov.

Mlada mamica je arhitektki Sanji Premrn pri načrtovanju notranje opreme pustila proste roke, njena osnovna želja pa je bil odprt, svetel in topel družinski dom, v katerem se klasika prepleta s sodobnimi elementi.

Značaj prostora pride najbolj do izraza v kuhinji in kopalnici. V slednji najdemo ploščice v vzorcu ribje kosti. »Podoben učinek žlahtnosti sem želela doseči v kuhinji, zato sem namesto visokega sijala uporabila bela masivna vratca z okvirji, v kombinaciji z naravnim lesom. Pult je iz lokalnega kamna, ki je svetlo sive barve, zato so predlagane viseče luči nad otokom betonske,« pravi arhitektka.

Jedilna miza bo masivna, rahlo rustikalna, zato jo bodo dopolnjevali dizajnerski stoli in skoraj neopazno minimalistično viseče svetilo.

Za toplino osrednjega bivalnega prostora bo poskrbel tristransko zastekljen kamin s kamnitim podstavkom. »V tako odprt prostor se lepo poda samo sedežna, ki je lepa z vseh strani in po mojem mnenju je to Sander Sofa, proizvajalca Di,« še razlaga arhitektka.

Prostor pod stopnicami bo urejen v prijeten bralni kotiček s knjižnimi policami, namenjen pa bo tudi za otroško igro.