Prihaja nadaljevanje Hudičevke v Pradi

V ospredju nove zgodbe bo tokrat nepričakovana junakinja.

Roman Hudičevka v Pradi, najbolje prodajana knjiga leta 2003, po kateri so tri leta pozneje posneli tudi istoimensko filmsko uspešnico, je dobil nadaljevanje.  Avtorica Lauren Weisberger ga je duhovito naslovila When Life Gives You Lululemons, izšel pa bo prihodnje leto. Če sta bili v prvem romanu v središču zgodbe simpatična modna asistentka Andy Sachs (v filmu jo je igrala Anne Hathaway) in njena naduta šefica Miranda Priestly (Meryl Streep), bo v novi knjigi v ospredju Mirandina asistentka Emily Charlton, ki jo je v filmu upodobila Emily Blunt.

Emily je zagotovo eden najbolj zanimivih stranskih likov. Predrzno, sebično, pretkano, a še vedno simpatično dekle, se v novem romanu v bogatem predmestju Greenwich preživlja kot svetovalka za javno podobo zvezdnikov, ki so si z nepremišljenimi dejanji ustvarili slab imidž. Emily tako dobi življenjsko priložnost pomagati supermodelu Karolini Hartwell, ki so jo ujeli pijano za volanom.

Težko pričakovani roman prihaja v knjigarne 5. junija 2018, kar lepo sovpada tudi z muzikalom Hudičevka v Pradi, ki ga na Broadwayu pripravlja Elton John.