Preverjeno: Kdaj se začnemo spreminjati v svoje starše?

Po najnovejših raziskavah sodeč, se ženske v svoje matere spremenijo pri 33 letih, medtem ko se moški v svoje očete leto dni pozneje.

Zdravnik Julian De Silva je na londonski kliniki Harley Street izvedel raziskavo, s katero je dokazal, da se navade, vedenje in okus žensk spremenijo prvih nekaj let po rojstvu prvega otroka. Takrat naj bi hčere prevzele lastnosti svojih mater. Ker je povprečna starost žensk, ki v Veliki Britaniji prvič rodijo 30 let, naj bi pri 33-ih postale povsem podobne svojim materam. Povprečna starost moških, ki dobijo prvega otroka, pa je 33,5 let. Dejal je: ”V eni fazi se vsi spremenimo v svoje starše, kar je potrebno proslaviti. Ali ni nekaj najboljšega, ko postaneš starš?”

V raziskavi je sodelovalo 2000 žensk, med katerimi je več kot polovica dejala, da so po rojstvu prvega otroka svojim materam prenehale nasprotovati. Namesto tega so jih začele posnemati. Znamenja, ki kažejo, da hčere postajajo podobne svojim materam se kažejo v tem, da gledajo enake TV serije, imajo enake hobije in uporabljajo enake izraze.

via GIPHY

Kako pa je z moškimi? Glede na to, da je sprememba vedenja povezana z rojstvom prvega otroka, moški svoje očete pričnejo posnemati v 34. letu starosti. Znaki? Pričnejo ugašati luči v praznih sobah, poslušajo nacionalni radio namesto komercialnega in imajo enaka politična prepričanja, kot njihov oče.

via GIPHY

Foto: Pinterest