Preprosti cimetovi polžki z nutello

Naj v vaši kuhinji zadiši po zimi...

Cimetove rolice oziroma polžki z nutello so nekoliko bogatejša različica priljubljene klasične skandinavske sladice, ki je kot naročena za hladne dni, ko želimo pričarati nekaj topline v našem domu. Priprava je sila preprosta in hitra, še zlasti, če uporabite že pripravljeno vlečeno testo.

Sestavine (za 12-16 rolic):

2 zavitka vlečenega testa

1 žlica stopljenega masla

2-3 žlice cimeta

nutella

Za preliv:

250 g sladkorja v prahu

1 čajna žlička vaniljeve arome

2 žlici stopljenega masla

1 žlica mleka

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 °C.

Zavitek vlečenega testa položimo na rahlo pomokano podlago in ga premažemo s stopljenim maslom. Testo nato premažemo z nutello, vendar ne čisto do roba (nutello po potrebi prej malo zmehčamo). Po namazu nato posujemo še cimet.

Testo zavijemo skupaj, kot bi delali rulado. Nato ga narežemo na približno 2-3 cm široke rolice. To najlažje naredimo s pomočjo zobne nitke, tako da jo ovijemo okrog mesta, kjer želimo »zarezati« in potegnemo z vsake strani. Po želji lahko posamezne rolice še dodatno posujemo s cimetom. Ves postopek ponovimo še z drugim zavitkom vlečenega testa.

Tako pripravljene rolice položimo na pekač, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko in pečemo v pečici 10 do 15 minut, dokler testo ne dobi zlato rjave barve.

Po želji lahko cimetove rolice obogatite še z vaniljevim oblivom. Pripravimo ga tako, da v posodi zmešamo skupaj sladkor v prahu, vaniljevo aromo in stopljeno maslo. Dodamo še žlico mleka in mešamo, dokler ne dobimo dovolj goste glazure (če je preveč tekoča, dodamo še sladkorja). Tako pripravljeno glazuro prelijemo preko ohlajenim cimetovih rolic. Dober tek!