Pregrešno dober cheesecake z bananami

Želeli si boste, da bi sladica trajala in trajala...

Želeli si boste, da bi sladica trajala in trajala…

Cheesecake oziroma skutna torta velja za eno najpreprostejših sladic, ki jo obožujemo zaradi preproste priprave, če imamo zares malo časa, lahko pripravimo tudi njeno presno verzijo, še bolj pa smo navdušeni nad njenim žametnim okusom, ki mu po želji dodamo najljubše sadje, čokolado, različne kreme in prelive…

Ena najboljših različic skutne torte je naslednja, ki vključuje najbolj priljubljen sadež – banane in arašidovo maslo.

Sestavine za cheesecake z bananami (premer tortnega modela: 22 cm)

3 banane
142 ml sladke smetane za stepanje
400 g kremnega sirčka (sirnega namaza)
100 g sladkorja v prahu
1 žlička vanilijeve arome
240 g arašidovega masla s koščki arašidov

Sestavine za piškotno dno:

150 g polnozrnatih piškotov
100 g masla

Priprava:

V kozici raztopimo maslo. Kozico odstavimo in počakamo, da se maslo nekoliko ohladi. V kuhinjskem mešalniku drobno zmeljemo piškote. Zmlete piškote stresemo v skledo in jih dobro pregnetemo z raztopljenim maslom. Dno tortnega modela obložimo s piškotno maso, ki jo z rokami (ali s hrbtno stranjo žlice) potisnemo ob dno. Model shranimo v hladilnik, da se piškotna masa strdi.

Odmrznjeni banani olupimo in v skledi z vilico dobro pretlačimo. Sladko smetano čvrsto stepemo. V skledi z električnim mešalnikom, nastavljenim na srednjo hitrost, zmešamo kremni sirček, sladkor in vanilijevo aromo. V drugi skledi pa kremasto umešamo arašidovo maslo.

V arašidivo maslo najprej umešamo zmes kremnega sirčka in sladkorja. Nato umešamo pretlačene banane, na koncu pa še stepeno smetano. Pripravljeno zmes pretresemo na piškotno podlago. Z žlico ali lopatico jo enakomerno razporedimo po modelu in po vrhu pogladimo. Model za več ur shranimo v zamrzovalnik, da sladica zamrzne (lahko tudi čez noč).

Pred serviranjem sladico ohladimo v hladilniku za vsaj 3 ure.

Fotografije: Delishfood