Pozor! Ta 4 živila slabo vplivajo na vašo kožo.

Nikoli ne bi pomislili, da bi se bilo dobro odreči tem živilom.

Izrek, ”Kar ješ, to si”, ki se med drugim odraža na naši koži, poznamo vsi. Vemo, da alkohol in hitra, mastna hrana slabo vplivata na našo kožo. Snovi, ki jih naša koža ne prenaša najboljše, pa najdemo tudi v mnogih živilih, ki jih imamo za zdrava. Nekatera iz prepovedanega seznama vas bodo presenetila.

Suho sadje

View this post on Instagram

A flavorful Moroccan slow-cooked beef Tajeen with a thickened sweet sauce and a blend of juicy dried fruits that are just too delicious to even comprehend 😋 Id’e happily like to dedicate this photo to @nourashwan for being so kind as to share her mum’s scrumptious Tajeen recipe with me🤗🤗 It seriously tasted out-of-this world good and i’m soo thankful you shared it😍 For the recipe details, please check highlights later ☺️ I was also really tempted to exploit all the yameesh leftovers in this recipe and make a beautiful dish out of it saving sooooo much yummy fruits out there. Thank you @dinainthekitchen for the great initiative 😍 . .. . . . . . . . . . . . . . #eat #food #delishkitchen #tajeen #moroccanfood #apricot #plums #dryfruit #dryfruits #beef #slowcookerrecipes #easyrecipes #recipe #chefmode #f52gramsfoodpic #foodpicture #foodpic #delicious #deliciousfood #ramadan #arabicfood #ramadanfood #ramadanleftoverschallenge #احياء_بقايا_الطعام

A post shared by Dina El Hawary (@dinalhawary) on

Sveže sadje je bogat vir vlaknin, antioksidantov in vitaminov, kar je zdravilna bomba za našo kožo. Žal ima suho sadje ravno nasprotni učinek. Ne glede na vrsto suhega sadeža, vsebuje ogromno ogljikovih hidratov in sladkorja, kar škoduje naši koži.

Sushi

Če ste ljubitelji sushija, ne skrbite preveč. Slabe kože ne povzročajo vse vrste sushija. Dobro se je izogibati tistim, ki vsebujejo beli riž, saj ta vsebuje veliko glikemičnega indeksa, ki povečuje sladkor v krvi. Posledično se poveča vrednost hormona, ki povzroča mastno kožo in mozolje. Poleg tega sojina omaka vsebuje gluten, ki je prav tako škodljiv za našo kožo.

Agava

Veljalo naj bi, da je agavino sladilo zdrava oblika sladkorja. Žal temu ni tako. Še huje! Nutricisti trdijo, da je še slabše od običajnega sladkorja. Razlog tiči v agavinem soku, ki je mešanica glukoze in fruktoze, ki povzročata nečisto kožo. Za sladkanje raje uporabite javorjev sirup ali pa domači med.

Morski sadeži

Škampi, lignji in jastogi vsebujejo veliko joda, ki zapira pore in posledično povzroča akne. Seveda je jod izjemno pomemben za naše zdravje. Vendar, če imate težave s kožo, raje jejte lososa, ki vsebuje za zdravje in kožo dobre omega-3 maščobe.

Foto: Pinterest, Instagram