Živi polno življenje po vzoru Oprah Winfrey

5 nasvetov za srečnejše življenje.

5 nasvetov modre Oprah Winfrey za srečnejše življenje in boljše vsesplošno počutje.

Po mnenju Oprah je pot do življenjske harmonije in sreče veliko bolj enostavna, kot si lahko predstavljamo. Znana voditeljica je ameriški reviji Vogue zaupala svojih pet zlatih nasvetov v katere je trdno prepričana, da pripomorejo k osebni rasti.

1. Ravnovesje je ključnega pomena
“Lahko jem vse, kar imam rada in česar si zaželim. Pozorna sem le na to, da si ne privoščim vsega naenkrat v istem trenutku, kar je tudi glavna življenjska filozofija – lahko dobiš vse, a ne naenkrat.”

2. Odstopanje od lepotnih idealov
“Časi, ko sem bila obsedena s kilogrami, čim vitkejšo postavo in idealnim fizičnim izgledom, so minili. Sedaj se počutim najlepše, ko se tudi počutim dobro.”

3. Čas zase
“Vedno se trudim najti način, da sem vsaj enkrat v dnevu sama s seboj. Če že govorim o idealnem scenariju, to izgleda tako, da imam zjutraj in zvečer 20 minut časa le zase in svoj mir.”

4. Hvaležnost
“Pred spanjem nikoli ne nastavim budilke, ker so moteče in ne verjamem vanje. Namesto tega se sama od sebe zbudim vsako jutro okoli 6. ure in kot kaže, so se tudi moji psi navadili na takšen urnik. Prva misel zjutraj, ko se zbudim se glasi nekako takole: Živa sem. Hvala!”

5. Sedanjost
“Vdihnite, izdihnite ter se opomnite, da je to pravzaprav edini trenutek, ki ga imate in ki ga poznate. Ta, točno tukaj in zdaj.”

Vir: Vogue.com