Pozabite Greya, prihajajo samski očki

Samski očka je trenutno najbolj zaželen profil moškega med ženskimi bralkami.

Christian Grey, kdo te še potrebuje? Ženske ne sanjarijo več o nesramno bogatih mladcih, ki jih bodo odpeljali na večerjo z zasebnim letalom, potem pa jih pustili, da vse do naslednje vroče posteljne avanture tavajo v temi. V ospredje prihajajo nežni, zaščitniški in občutljivi moški z otrokom, ki so pripravljeni na pravo ljubezen. Tako vsaj ugotavljajo založniške hiše, ki izdajajo ljubezenske romane za ženske.

V številnih svetovnih založbah so namreč opazili velik porast povpraševanja po »ljubičih« s seksi samskimi moškimi v glavnih vlogah. Gre za profil moškega, ki je pri ženskah trenutno najbolj zaželen. Police knjigarn se tako šibijo pod naslovi knjig, kot so »Zaljubila sem se v samskega očka«, »Projekt očka« ali pa »Samski očka«, z obvezno fotografijo vročega tipa na naslovnici.

Za temi knjižnimi uspešnicami stojita pisateljici Harper Collins in Annie Claydon, ki sta prepoznali trend in bralkam v svojih romanih ponudili zgodbo o ljubezenskem razmerju med povsem običajnim dekletom, ki se zaljubi v simpatičnega moškega, ta pa potem v njej odkrije svojo pravo ljubezen.

Milijoni žensk po svetu se zlahka poistovetijo z zgodbo, kjer v glavnem junaku prepoznajo svojo simpatijo iz resničnega življenja. Za sodobno žensko je namreč večja verjetnost, da bo spoznala ločenega moškega z otrokom, kot pa glamuroznega milijarderja, ki si je za svojo naslednjo avanturo zaželel preprosto »dekle iz soseske«, kot je bil to primer v megauspešnici Petdeset odtenkov sive.

Tovrstne knjige poleg tega samskim očetom znova vračajo spolno privlačnost, saj so bili doslej večinoma dojemani kot dobričine in »material« za najboljšega prijatelja, le redko pa ljubimci.