Drži, da so samski vitkejši in srečnejši?

Pet znanstveno dokazanih prednosti samskega življenja.

Če mislite, da je samski stan najhujša stvar, ki vas je doletela v življenju, vam je lahko v tolažbo dejstvo, da ste v resnici strašno kul oseba. Če ne verjamete, prisluhnite znanstvenikom, ki so odkrili kar nekaj prednosti samskega življenja.

Samski ljudje imajo boljše odnose

Znanstvenike z Univerze Massachusetts je zanimalo, kako vpliva samsko življenje na posameznikovo družabno življenje. Izkazalo se je, da imajo ljudje brez partnerja ali partnerke veliko boljše odnose s prijatelji, starši, sorodniki in sodelavci v primerjavi s tistimi, ki so v zvezi. To velja v enaki meri tako za ženske kot za moške.

Samski so uspešnejši

Analiza podatkov neke raziskave je pokazala, da samski ljudje veliko več delajo na sebi, kot tisti v zvezah. Samski ljudje so bolj vztrajni in ne obupajo tako zlahka, ko gre za napredovanje na različnih področjih življenja. Ljudje, ki so v romantičnih zvezah, pogosto vlagajo manj energije v osebnostno rast in napredovanje v karieri.

Samski imajo bolj čvrsta stališča

Nekaj različnih raziskav je pokazalo, da je na samske ljudi veliko težje vplivati in spreminjati njihovo mišljenje. Natanko vedo, kaj hočejo in so bolj osredotočeni na zastavljeni cilj.

Samski so bolj vitki

Strokovnjaki z univerze Western Washington so ugotovili, da je življenje brez partnerja povezano z nižjo telesno težo. Eden od vzrokov je v tem, da se posamezniki v razmerju bolj sprostijo in zato malce zanemarijo. Na drugi strani pa samski bolj zavzeto skrbijo za svojo težo, saj so prepričani, da jim bo vitkejša postava pomagala pri iskanju potencialnega partnerja.

Samski so srečnejši

Pozabite na vse filme, v katerih so samski ljudje videti kot kup nesreče in se stalno pritožujejo nad svojo kruto usodo. Raziskava ameriškega Inštituta za psihologijo je pokazala, da niso samski ljudje nič manj srečni in zadovoljni od (z)vezanih. Velikokrat je ravno nasprotno. Samski imajo namreč bolj pestro družabno življenje in se pogosto počutijo notranje bolj izpolnjeni od poročenih ljudi.

Foto: @songofstyle