Potovanje 2018: Letošnjih top 10 destinacij

Potovalni planer v roke! Tukaj je 10 top destinacij v letu 2018...

Ti tvoja popotniška duša ne da miru in si želi v letošnjem letu obiskati kakšno eksotično deželo? Potem so ti nasveti kot naročeni. Lonely Planet, potovalna Biblija vseh, ki si želijo nepozabnih avantur, je pripravila nabor 10 top destinacij letošnjega leta in med predlaganimi se bo zagotvo našlo za vsakega nekaj.

1.Čile

Puščave, gejzirji, razsežni gozdovi, slikoviti fjordi, veličastni vršaci, s katerih se spuščajo ledeniki, so le nekatere izmed znamenitosti, ki te bodo navdušile v deželi, ki se razprostira med veličastnimi Andi in Pacifikom. Kot bi obiskali svet v malem, vam Čile ponujajo živopisano paleto pokrajine, obogatene z živahnimi mesti, svetovljanskim Santiagom in številnimi arheološkimi najdišči, ki te bodo potegnila v inkovsko kulturo.

2.Nova Zelandija je dežela, ki je resnično daleč, a vsaj enkrat v življenju jo moramo obiskati. In če te še vedno ni prepričala, si oglej ta posnetek.

3.Južna Koreja je v tem trenutku precej oblegana dežela, saj gosti Olimpijske igre.

A tudi, ko se bo olimpijska mrzlica polegla, je to destinacija, ki je vedno polna življenja. Prestolnica Seul je futuristično mesto, kjer dobite občutek, da potujete po prihodnosti. Modernizacija na najvišjem nivoju, hiter tempo življenja in nepopisna gneča, vse to je glavno mesto, iz katerega pa te z veliko hitrostjo popelje najnovejša železniška proga in le trenutek je potreben, da se od mestnega vrveža obdaš s čudovito naravo cvetočih dreves in templjev, ki bodo prinesli mir v tvojo dušo.

Pogosto pri načrtovanju popolnega doživetja pozabimo na našo varnost, ki je izjemnega pomena, ko se odpravimo daleč od doma in si želimo doživeti nepozabne avanture. WIZ ima odlično ponudbo zavarovanja za tujino. Poskrbi za svojo varnost in brezskrbne počitnice ter se pravočasno zavaruj. Zavarovanje WIZ Tujina z mednarodno asistenco ti zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja ter 24 urno asistenco v slovenskem jeziku. Zavarovan si lahko že od 1,2 € na dan, ne spreglej tudi ugodne ponudbe za družino, če pa potuješ večkrat letno izberi celoletno zavarovanje (že od 38,08 €). Za najbolj zahtevne popotnike je na voljo turistično zavarovanje WIZ Tujina Plus, ki poleg zavarovanja za primere bolezni ali nezgode, krije tudi izgubo prtljage in dokumentov, preklic ali zamudo leta, … Sklenitev je enostavna, prek spleta z dodatnim 10 % popustom. Pridobi informativni izračun WIZ Tujina ali skleni zavarovanje tukaj.

Brezplačen izračun in ponudba WIZ Tujina te čakata TUKAJ.

4.Portugalska je dežela, ki jo ljubitelji evropske kulture, umernosti in hrane, morate obiskati. Vpliv španske kulture je velik, a Portugalska ima svoj čar hipsterske dežele, vsaj zadnjih nekaj let, saj tam kraljujejo “rock’n’roll” chefi, ki navdušujejo s kulinarično ponudbo. V zadnjih dveh letih je bilo odprtih veliko muzejev, pivo pa teče v potokih, saj se je v zadnjem času razpasel trend mikro pivovaren, ki bodo navdušile vse ljubitelje hmeljarskih opojnih napitkov.

5.Džibuti je idealna izbira za vse, ki obožujete drugačnost, daleč stran od turistične gneče in najbolj priljubljenih destinacij, kjer se gnetejo obiskovalci z vsega sveta. Džibuti je obmorska država na Afriškem rogu v vzhodni Afriki, ki je prepričala Lonely Planet, da jo uvrsti med top 10 destinacij letošnjega leta. Četudi gre za mini deželo, boste tam doživeli vse – od puščave do slanega jezera. Džibuti je verjetno ena izmed najbolj varovanih skrivnosti vzhodne Afrike. Prečudovita jutra nad samotnim jezerom, opazovanje flamingov, polja črne lave, naravni dimniki, ki bruhajo vodno paro in neskončne ožgane nižave. Nepozabno potapljanje, čudoviti koralni grebeni Rdečega morja in verjetno je vse to dovolj, da se bo Džibuti znašel na tvojem potovalnem seznamu.

6. Malta je še ena odlična evropska destinacija, kjer boste uživali vse leto, saj slovi po tem, da je s soncem obsijana vsaj 300 dni na leto. Glavno mesto Valleta je letos Evropska kulturna prestolnica in je prav zato še posebej zanimiva, saj se bo tekom leta zgodilo veliko dogodkov in razstav.

Na vrhu seznama aktivnosti, ki jih moramo postoriti preden se odpravimo na pot je tudi slenitev zavarovanja.

7.Gruzija je čudovita dežela, ki pa ji zagotovo namenjamo premalo pozornosti. Razteza se od gorovja Kavkaz pa do Čnega morja in prav zaradi svoje slikovitosti pokrajine, od gorovja do morja, nas spomni na Slovenijo. In z našo deželico si Gruzija deli še eno podobnost – vinogradništvo. Pravijo, da se iz Gruzije nihče ne vrne vsaj z eno steklenico vina. Za vse popotnike, ki si želijo doživeti veliko, spoznati dolgo zgodovino, ki se je začela pisati že v stari kameni dobi, je Gruzija pravi izbor.

8. Mavricij ali kot ga bolje poznamo pod imenom Mauritsius je idila na Zemlji, ki jo obdaja kristalno morje in luksuzne plaže. Leži globoko v Indijskem oceanu in je afriška otoška država. Letošnje leto bo na Mavriciju še posebej pestro, saj otok praznuje 50 let neodvisnoti. Vsi, ki uživati v perfekciji narave podvodnega sveta, kajtarji in turisti, ki z nekaj zamahi na kanuju želite uživate v nepopisnih lepotah narave, to je dopust za vas!

9. Južnoafriški republiki je bil za dalj časa odvzet primat top turistične destinacije, predvsem na račun politčnih bitk in rasnih težav. V zadnjih letih se je v državi, ki jo je zaznamoval Nelson Mandela, zgodilo veliko sprememb in ponovno postaja ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij. Sicer pa je to pokrajina, ki prepleta čudovito kombinacijo plaž, gora, divjine in dobrega vina. Tako pisano in živahno pokrajino boste težko našli še kje drugje.

10.Kitajska je najbolj poseljena država na planetu in prav vedno se znajde na seznamih destinacij, ki jih moramo obiskati. Nekako se zdi, da je Kitajska s svojim napredkom, znanjem in tehnološkim dometom začela pisati zgodovino 21. stoletja in verjetno si niti v sanjah ne moremo predstavljati, kam nas bo popeljala. Zato, hop na najhitrejši vlak na svetu, ki nas bo popeljal skozi mogočno Kitajsko.

 Vsebino omogoča WIZ.