Posteljne igrice: Sedem nasvetov za čutni seks

Po filmu 50 odtenkov sive, postaja »bondage« ali prostovoljno privezovanje, zelo priljubljena spolna praksa v spalnicah po vsem svetu.

Po nedavnih kanadskih raziskavah so med ženskami še posebej priljubljene spolne fantazije, ki vsebujejo bondage-seks. Tretjina jih sanja celo o uporabi bičev, bičanju in udarjanju. …

“Bondage”: kje se je vse začelo

Zgodba o tem se je začela na v Aziji. Včasih so samuraji uporabljali tehnike vezanja, da bi obvladali svoje nasprotnike. Leta 1950 je bila prvo pin-up dekle Bettie Page in fetiš model ter posnela prve seksi posnetke.

Danes obstajajo različne tehnike, ki omejujejo gibanje ter zbujajo domišljijo mnogih žensk in moških. Kdor se ne zna obvladati, lahko poškoduje partnerja – fizično in čustveno. Zato je pomembno upoštevati osnovna pravila. Vnaprej se morate vse dogovoriti, da nič ne gre narobe!

View this post on Instagram

Bettie steppin’ up her whip game 💋💥🖤 . . #bettiepage #domme #fetish #pinup #kink #whippin #vintage

A post shared by Bettie Page (@bettiepage) on

»Zveži me!«

Za bondage seks ne potrebujete dragih pripomočkov, kot so recimo usnjene zapestnice. Začetniki lahko preizkusijo to spolno prakso z običajnimi pripomočki: brisačami, pasovi, blazinami ali trakovi. Preprosto poskusite, kaj vam ustreza. In morda nekje pod posteljo, najdete policijske manšete iz zadnje pustne zabave… Tudi pohištvo spada med pripomočke: pripnite svoje drage na fotelj ali posteljni okvir.

Toda preden si vzamete čas za igro, lahko v miru preberete naš vodnik o bondage in se seznanite z nekaj osnovnimi pravili…

View this post on Instagram

Play nice kids 😏😈😘 #TiedUpTuesday #BettiePage #Bettie #pinup #queenofpinups

A post shared by Bettie Page (@bettiepage) on

1. Varna beseda

Potrebujete varno besedo. Seveda bosta oba delala to kar vama je všeč, vendar lahko kdo od vaju v navalu strasti postane preveč grob. Za vsak slučaj se dogovorita za varno besedo, ki takoj vse prekine.

2. Predeli telesa, ki jih ne vežemo močno

Pri tovrstnem seksu je potrebno biti pozoren na varnost. Nekateri deli telesa niso primerni za vezanje, kot recimo predeli krvnih žil in vrat.

3. Brez opojnih substanc in omamljanja

Zelo pomembna stvar! Alkohol in droga sta prepovedana. Pod vplivom opiatov sta sposobnost reakcije in občutljivost precej zmanjšanja, v takem stanju pa je lahko bondage seks smrtno nevaren.

4. Nikoli ne smete partnerja premočno zvezati

Nikoli ne zvežite svojega partnerja premočno. Med pripomočkom in kožo vedno pustite vsaj za prst prostora.

5. Nikoli solo

Železno pravilo zavezujočemu: nikoli ne sme ostati sam.

6. Brez motenj

Mir je v času igre zelo pomemben, če želite doživeti pravi užitek v seksu te vrste. Da si res zagotovite mir, predlagamo da ugasnete mobilne telefone, zagrnete zavese in zaklenete vrata.

7. Bodite odprti za nove stvari

So lisice preveč dolgočasne? Lahko poizkusite različne druge omejitve. Ste že poizkusili z zavezanimi očmi, da partnerja ne vidite ali pa da ga ne slišite? Tako lahko dotike svojega partnerja še boljše občutite. Nimate domišljije? Pomagajte si z različnimi video vodniki o bondage seksu.

Foto: Pinterest, Instagram, Profimedia