Poskusite sladek recept, ki je navdušil svet!

Privoščite si zdrave žitne tablice!

Notranja oblikovalka in znana svetovna Instagram influencerka Aimee Song, ki se skriva za blogom Song of Style, je obnorela svet s svojim receptom za zdrave žitne ploščice. Ni čudno, da je recept navdušil mnoge, saj je neverjetno preprost, rezultat pa fantastičen. Poskusite!

Pocrkljajte svoje telo – jejte zdravo in okusno

Po praznikih je čas za lažjo hrano, ki nam bo pomagala do boljšega počutja in kakšnega kilograma manj. Žitne ploščice so preproste za pripravo, uporabite lahko kosmiče, sadje in druge dodatke po svojem okusu, sladkosnedi lahko dodate še čisto malo čokolade, lahko pa se poigrate tudi z drugimi okusi. Za zdrave sestavine bodo poskrbeli izdelki dmBio, ki so ekološki, sledijo načelu trajnosti in so narejeni iz najkakovostnejših sestavin.

Zdrava žitna ploščica je popoln recept za vse gurmane

Sestavine:

160 g ovsenih kosmičev dmBio

10 dateljnov brez pešk dmBio

150 g sončničnih semen dmBio

20 g chia semen dmBio

200 ml kokosovega olja dmBio

50 g mletih orehov

50 g kokosove moke dmBio

Priprava: 

Najprej segrejte pečico na 180 stopinj, nato zmešajte suhe sestavine – ovsene kosmiče, chia in sončnična semena. Zmesi postopoma dodajajte kokosovo olje in dobro premešajte. Tako premešane sestavine enakomerno porazdelite na pekač, obložen s papirjem za peko, ter pecite 15 minut, dokler ne dobi zlate barve.

Pekač vzemite iz pečice in vsebino pretresite nazaj v skledo. Primešajte drobno narezane dateljne in grobo sesekljane orehe. Vse skupaj dobro premešajte, dokler zmes ne postane rahlo lepljiva.

Dobro zmešano zmes ponovno enakomerno razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko, in nato posipajte s kokosovo moko. Dobro pritisnite ob podlago, prekrijte s folijo in dajte v hladilnik za približno 1 uro. Razrežite na poljubno velike koščke in shranite v pokriti posodi v hladilniku.

Naj vam tekne!