Poročna fotografija, ki je ganila svet

Ko boste prebrali, kako je nastala, vas bo ganila še bolj.

Ob gledanju poročnih fotografij se človek zlahka razneži, toda fotografija, na kateri sta avstralska mladoporočenca Adriana in Roslyn je postala pravi fenomen na Facebooku in je marsikoga ganila do solz. Čustvena fotografija z objokano nevesto, ki jo je posnel avstralski fotograf James Day, je doslej zbrala več kot 230 tisoč všečkov in je zagotovo ena od največkrat komentiranih poročnih fotografij vseh časov na tem družbenem omrežju.

Day je mladoporočenca fotografiral ob sončnem zahodu, vendar z izdelkom sprva ni bil najbolj zadovoljen, saj je menil, da fotografiji nekaj manjka. Nato pa je naredil nekaj, česar ni v svoji profesionalni karieri storil še nikoli prej. V trenutku, ko je svetloba postajala naravnost magična, je pristopil k Adrianu in Rosylin in jima dejal naj ne pozirata, ampak  skušata zgolj uživati v njunem prvem skupnem sončnem zahodu kot mož in žena. »V tistem trenutku sta se objela na najlepši možen način,« je razkril fotograf, ki je nato pristopil k ženinu in mu dejal: »Imam vprašanje zate, ampak želim, da nanj odgovoriš Roslyn in ne meni. Med vsemi ljudmi na tem planetu si se odločil, da boš preostanek svojega življenja preživel ravno z Roslyn. Ji lahko poveš, zakaj si izbral ravno njo?«

»Čez nekaj sekund so se Roslyne oči zarosile in najlepše solze na svetu so začele polzeti po njenem licu. Takrat sem tudi jaz začel jokati,« pripovedujel James Day, ki je v intervjuju za Huffington Post priznal, da ne ve, kaj je Adrian prišepnil svoji izbranki. »To ni bilo namenjeno meni. Te besede so bile samo za njena ušesa,« je dejal Day in dodal, da so to trenutki, za katere živi vsak fotograf.

Foto: @jamesdayweddings