Popoln moški vendarle obstaja

Znanost pravi, da ima naslednje, v ženskih očeh neustavljivo privlačne lastnosti.

Privlačnost je zapletena reč in vsake oči imajo svojega malarja, toda znanstveniki so kljub temu ugotovili, kakšne lastnosti naj bi krasile »popolnega« moškega. Študije so namreč razkrile, da so moški z naslednjimi karakteristikami v ženskih očeh neustavljivo privlačni.

Močne obrvi in kratko pristrižena brada

Neka raziskava je pokazala, da bodo ženske, ki iščejo partnerja za dolgotrajno zvezo, raje izbrale moškega z gostimi obrvmi in kratko pristriženo brado, kot lepo obritega. Brado naj bi ženske namreč povezovale z zrelostjo in moškostjo.

Brazgotine

Verjeli ali ne, toda raziskava Univerze v Liverpoolu je pokazala, da ženske bolj privlačijo moški z rahlimi brazgotinami na obrazu. Psihologi si to nenavadno dejstvo razlagajo s tem, da ženske v brazgotinah prepoznajo močnega in pogumnega moškega, ki je šel skozi marsikatero težko življenjsko preizkušnjo.

Diskreten nasmeh

Če velja, da moške bolj privlačijo ženske s širokim nasmehom na ustnicah, pa je neka kanadska študija razkrila, da imajo ženske raje moške z bolj resnim izrazom na obrazu, oziroma tiste z nevpadljivim nasmeškom. Sociologi pravijo, da moški s širokim nasmehom v ženskih očeh delujejo preveč poženščeni in premalo dominantni.

Starost

Če ima ženska na izbiro tipa njenih let in malce starejšega moškega, bo skoraj po pravilu izbrala slednjega, pravijo znanstveniki. To še zlasti velja za finančno neodvisne ženske. Psihologi so ta fenomen poimenovali »George Clooney efekt«.

Lep, a ne preveč

Raziskave so pokazale, da ženske namenoma izbirajo partnerje, ki so manj atraktivni od njih. Na ta način se želijo izogniti potencialnim skokom partnerja čez plot, prav tako pa so prepričane, da bo manj privlačen moški vložil več truda v zvezo.

Smisel za humor in prijaznost

Številne raziskave so potrdile, da se ženske težko uprejo moškemu z dobrim smislom za humor. Rezultati so pokazali, da tak moški deluje v ženskih očeh bolj privlačno in inteligentno. Prav tako so študije pokazale, da imajo prijazni in pozitivno naravnani moški veliko več možnosti za uspeh pri nasprotnem spolu.

Varčnost

Neka raziskava je pokazala, da imajo moški, ki znajo ravnati z denarjem in niso nagnjeni k pretiranemu zapravljanju, več možnosti za uspeh pri nežnejšem spolu. Ženske namreč varčnost povezujejo s sposobnostjo samokontrole.

Igranje na instrument

Zanimiv eksperiment, ki so ga leta 2014 izvedli med 300 ženskami je pokazal, da so moški s kitaro v rokah, od ženske prej dobili telefonsko številko v primerjavi s tistimi, ki so k damam pristopili s športno torbo na rami ali praznih rok. Moški – naučite se torej igrati na kitaro!

Foto: @mikutas