Penina kot zdravilo?

Zakaj je dobro piti peneče vino tudi med letom in ne le za silvestrovo?

Najdaljšo noč v letu boste zagotovo pričakali s kozarcem penine v roki, ki si jo lahko privoščite brez občutka slabe vesti. Znanstveniki so namreč ugotovili, da vsebuje nekatere zdravilne snovi. Tako je lahko ena od vaših letošnjih novoletnih zaobljub tudi ta, da si boste kozarec vrhunske penine privoščili tudi med letom in ne le za silvestrovo. Vse seveda v zmerni količini in ob pravi hrani, da ne bo pomote.

Britanski raziskovalci so prišli do presenetljivega odkritja, da penina pozitivno vpliva tako na srce kot na možgane. Znanstveniki tako verjamejo, da lahko penina v zmernih količinah preprečuje nastanek Alzheimerjeve bolezni in demence. Trije kozarci pijače z mehurčki tedensko pa naj bi vplivali tudi na izboljšanje spomina. Penina je namreč bogata s polifenolom – antioksidantom, ki širi krvne žile in tako zmanjšuje pritisk na srce in možgane. Sestavina se nahaja v vsakem šampanjcu in ne le v dragih ter prestižnih peninah.

Poleg tega, da zmanjšuje možnost nastanka demence, Alzheimerjeve in srčno-žilnih bolezni, polifenol vpliva tudi na povečanje želje po spolnosti, izboljšuje razpoloženje, zmanjšuje nevarnost nastanka sladkorne bolezni in krepi imunski sistem. Penina vsebuje tudi naravne elemente, ki pozitivno vplivajo na razpoloženje. Okus mehurčkov se izvrstno dopolnjuje z morsko hrano, ribe, bogate z omega tri maščobami, pa prav tako pozitivno vplivajo na razpoloženje. Učinek kombinacije bo tako dvojni. Na zdravje!