Pametne, romantične, ljubijo modo…

Spoznajte astrološko znamenje, ki se mu nihče ne more upreti.

Že veste o katerem astrološkem znaku govorimo? Gre seveda za tehtnice, saj je nastopilo njihovo obdobje (23. september- 22. oktober). Zato je prav, da ta znak zodiaka tudi podrobneje predstavimo. Najpomembnejša beseda za ljudi, ki so rojeni v znamenju tehtnice je ravnotežje. Tehtnice pripadajo elementu zraka, kar pomeni, da so v nenehnem iskanju harmonije in ravnovesja med nasprotji. Dobro razumevanje z drugimi je zato nujen pogoj za njihovo dobro počutje. Cenijo enakopravnost, ne prenesejo krivic in ne prepirajo se brez razloga. Ljubijo popolnost in ko je potrebno držati stvari pod nadzorom, tehtnica prevzame glavno besedo.

Ljubezen je ena osrednjih tem v življenju vsake tehtnice in dokler ji na tem področju ne uspe, se ne počuti izpopolnjena. Partnerski odnosi zato  igrajo izjemno pomembno vlogo v življenju tehtnic. Samsko življenje se jim zdi nekaj nenaravnega, zato za njih ne pride v poštev. Partnerja izbirajo zelo skrbno in ves čas preverjajo ali so se nemara zmotile. Umetnost zapeljevanja in flirtanja so pripeljale do popolnosti.

Tehtnice se veliko bolje počutijo v skupini ali v paru, kot  same, zato imajo družina in prijatelji pomembno mesto v njihovem življenju. So zabavne, vedno pripravljene pomagati in veljajo za odlične prijateljice. V družbi vedno poskrbijo za harmonično vzdušje in znajo razrešiti morebitne konflikte.

Največji problem za tehtnice se pojavi v trenutku, ko so primorane izbrati določeno stran. Ker skušajo na vsak način razumeti argumente obeh strani, pogosto pozabijo, da imajo lastno mišljenje. Njihova neodločnost jim pogosto povzroča precejšnje preglavice v življenju.

Tehtnice veljajo za inteligentne osebe, pronicljivega uma. Navdihujejo jih zanimive knjige, poglobljene debate in zanimivi ljudje, v družbi katerih jim ni nikoli dolgčas. So razumevajoče, strpne, odprtega duha in vedno pripravljene oprostiti.

Tehtnice so ljubiteljice vsega lepega. Njihov vladajoči planet je Venera, kar pomeni, da dajejo kvaliteti vedno prednost pred kvantiteto. Obkrožene so z umetnostjo, obožujejo glasbo, navdihuje jih raziskovanje novih krajev.

Če se odpravite po nakupih v družbi tehtnice, potem si vzemite veliko časa. Ker ljubijo modo, pogosto zahajajo v prodajalne z oblačili in čevlji. Vendar ko gre za garderobo njihova pregovorna neodločnost izpuhti, saj točno vedo, kako bodo nosile in kombinirale svoja oblačila. Še posebej rade kupujejo stvari za njim ljube osebe. Z denarjem dobro ravnajo in znajo vzpostaviti pravo ravnovesje med varčevanjem in zapravljanjem.

Za tehtnice je harmonija ključ do uspeha tudi, ko gre za kariero. Veljajo za marljive ljudi, lahko se odlično izkažejo na vodilnih položajih, obvladajo retoriko. Pri sprejemanju odločitev jih vodita resnica in pravičnost. Ljudje rojeni v znamenju tehtnice so odlični diplomati, odvetniki, sodniki, modni in notranji oblikovalci, umetniki.

Obdobje: 23. september – 22. oktober

Značilnosti: šarmantne, romantične, ambiciozne, prisrčne, optimistične

Prednosti: družabne, pravične, optimistične

Slabosti: neodločne, lahkoverne, rade se pritožujejo, samopomilovanje

Ljubijo: harmonijo, nežnost, druženje, naravo

Ne marajo: krivice, nasilje, konformizem, ogovarjanje

Ujemanje: strelec, vodnar, oven, dvojčka, lev

Neujemanje: bik, škorpijon, kozorog

Najljubša barva: modra

Znane osebnosti, rojene v znamenju tehtnice: Gwen Stefani, Kim Kardashian, Brigitte Bardot, Monica Bellucci, Serena Williams, Hillary Duff.

Foto: Vogue/Getty