Otok, v katerega se zaljubite na prvi pogled

Z neštetimi kontrasti in barvami navdušuje tudi znane modne blogerke.

Čeprav je eden manjših otokov v Kikladih, pa se Mikonos upravičeno ponaša s slovesom najbolj svetovljanskega in ekstravagantnega grškega otoka. Značilne snežno bele kockaste hiške z modrimi okni, idilične vijugaste uličice in mlini na veter z razpetimi jadri – vse to je Mikonos, ki s svojimi neštetimi kontrasti in barvami navdušuje tudi svetovno znane modne blogerke.

Na enem najbolj znanih grških otokov v Egejskem morju lahko doživite svet glamurja, zabav, nočnih klubov, prestižnih restavracij, mondenih butikov in razkošnih jaht. Bolj romantične in umirjene duše pa lahko uživajo v tradicionalni arhitekturi, se ustavijo pri prodajalki cvetja z osličkom ali pa poslušajo živahno barantanje ribičev za jutranji ulov.

Čeprav Mikonos slovi kot počitniška prestolnica bogatih in slavnih, pa so cene dostopne tudi navadnim smrtnikom. Potrebno je le modro izbrati. Za kavo boste tako odšteli od 2 do 3 evre, kosilo pa si lahko v odlični restavraciji privoščite že za 20 evrov.

Mikonos je pravi kraj za ljudi brez predsodkov, kjer se zabava nikoli ne ustavi. Nočni klubi ostajajo odprti do jutranjih ur, ko se žur preseli na čudovite prodnate in peščene plaže, ki kar vabijo na brezskrbno poležavanje s hladnim koktajlom v roki. Principote Panormos, Elia, Ornos in Paraga so plaže, ki jih vsekakor velja obiskati.

Samo mesto Mikonos z značilnimi belimi hiškami in pravim labirintom idiličnih ozkih ulic, je polno barov, hotelov, kafičev in trendi butikov. Najprepoznavnejši del mesta so male Benetke z očarljivimi hišicami, zgrajenimi tik nad morjem. Čaroben otok, v katerega res ni težko zaljubiti na prvi pogled.

Foto: @garypeppergirl/@gypsea_lust/@teyehansberry/@sjanelise/@wonderful_places