Oprah Winfrey navdušila na podelitvi zlatih globusov

Podelitev zlatih globusov zaznavovala Oprah Winfrey...

Ponoči se je v Los Angelesu zgodila 75. podelitev nagrad zlati globus. Med prejemnicami prestižne nagrade Cecila B. DeMilla, je bila tudi 63-letna Oprah Winfrey, ki je občinstvo navdušila s svojim govorom. Nagrado Cecila B. DeMilla vsako leto na zlatih globusih podelijo osebam za “izreden doprinos k svetu zabavne industrije”.  Oprah je zbrano filmsko smetano navdušila s svojim govorom namenjenim zlorabam in neenakopravnosti, proti katerim se bori že vse življenje.

Oprah je dejala, da se spomni, kako je kot majhna deklica v dnevni sobi spremljala podelitev oskarjev, kjer je takrat nagrado prejel temnopolti Sidney Poitier. Bila je navdušena nad njim, saj je prvič videla, da bi temnopolto osebo tako poveličevali. Iz svojega otroštva se spomnija povečini zaničevanja temnopoltih. Sama se je s tovrstnimi težavami pogosto srečevala v svoji zgodnji mladosti. Kasneje, leta 1982 pa je prav Sidney Poitier prejel nagrado Cecila B. DeMilla, ki jo je sedaj prejela tudi sama. Oprah je dejala, da verjame, da tudi njo gleda veliko deklic po svetu, kot prvo temnopolto žensko, ki ji je uspelo dobiti to nagrado.

“Rada bi izrazila hvaležnost vsem ženskam, ki so prenašale leta zlorab in napadov, ki so, tako kot moja mama, imele za hraniti otroke, plačevati račune in slediti svojim sanjam,” je ob ponovnem aplavzu nadaljevala Winfreyjeva.

Govor Oprag Winfrey, ki se bo za vedno zapisal v zgodovino, si lahko ogledate tukaj: