Omamni Kinder Bueno cheesecake

Omamna kombinacija kremne sirove torte in priljubljene čokoladice.

Različica kremne sirove torte s koščki priljubljene čokoladice Kinder Bueno je božanska sladica, ki je primerna za vsako priložnost, ne zahteva veliko kuharskih veščin, pa tudi pečice ne boste potrebovali.

Sestavine:

Piškotna podlaga:

200 g piškotov (digestive, oreo…)

100 g masla

Krema:

5 čokoladic Kinder Bueno

150 g sladkorja v prahu

450 g kremastega sira (philadelphia, mascarpone)

350 ml sladke smetane

Preliv:

4 žlice Nutelle

4 žlice mleka

1 zavitek Kinder Buena za dekoracijo

nasekljani lešniki za posip

Priprava:

Piškote drobno zmeljemo in zmešamo s stopljenim maslom. Zmes stresemo v pekač za torte (premer 21-23 cm) in jo s hrbtno stranjo žlice dobro pritisnemo ob dno, da naredimo enakomerno debelo piškotno podlago. Shranimo v hladilnik vsaj za pol ure.

Medtem pripravimo kremo. V prvi posodi čvrsto stepemo smetano, v drugi pa zmiksamo kremni sirček in sladkor v prahu. Nato vsebini obeh posod združimo in vse skupaj dobro premešano, da dobimo gladko kremo.

Pet čokoladic Kinder Bueno nalomimo na manjše koščke, dobro pregnetemo z vilico in jih nato vmešamo v kremo.

Tako pripravljeno kremo vlijemo na ohlajeno piškotno osnovo, lepo poravnamo z nožem in pekač vrnemo nazaj v hladilnik vsaj za 4 ure, najbolje pa kar čez noč, da se krema dobro strdi.

Ko je cheesecake dobro ohlajen, naredimo še preliv z nutello. V kozici raztopimo 4 žlice Nutelle in 4 žlice mleka, počakamo, da se preliv nekoliko ohladi, nato pa z njim prelijemo cheesecake. Po želji ga posujemo še s sesekljanimi lešniki, dodamo koščke Kinder Buena in omamna sladica je pripravljena za prvi grižljaj. Dober tek!

Foto: @anna_indreamland