Okrasite stene stanovanja na enostaven način

10 odličnih načinov, kako lahko okrasimo prazne stene.

Če živite v najemniškem stanovanju potem dobro veste, da ste pri spreminjanju stanovanjskih prostorov zelo omejeni. Toda obstajajo številni načini, kako lahko najeto nepremičnino preuredite in ji date svoj pečat, ne da pri pri tem preveč posegali v prostor ali celo kršili najemno pogodbo. Če so stene vašega stanovanja gole in puste, si oglejte naslednjih 10 preprostih idej za začasne stenske dekoracije.

1. Uporabite zavese drugače

Zavese niso nujno namenjene zgolj za okna. Če iščete spremembo, jih obesite vzdolž ravninskih kotov zidu, ki bodo s tem zaživeli na povsem nov način.

2. Poskusite s tapiserijo

Ta viseča drzna tapiserija dramatično spremeni občutek prostora in ne zahteva drastičnih sprememb. Je dovolj velika, da pokrije celotno steno in izgleda naravnost osupljivo.

3. Neonski napis

Če imate v stanovanju veliko prazno steno, potem jo lahko učinkovito in dokaj preprosto okrasite s sijočim neonskim napisom. Tovrsten znak na steni je šik in drzen, hkrati pa ne pretežak, tako da ne poškoduje stene.

4. Odstranljiva tapeta

Snemljiva tapeta je lahko podnajemnikova najboljša prijateljica. Poiščite vzorec, ki ustreza vašemu stilu in ga obesite kot običajno stensko tapeto. Ob selitvi v drugo stanovanje tako z odstranjevanjem ne boste imeli nikakršnih težav.

5. Če bi stene lahko govorile…

Z visečimi pobarvanimi črkami boste prav tako dodali osebno noto vašemu stanovanju, brez da bi pri tem kršili najemno pogodbo. Nabavite lesene črke, jih preoblikujte z ustrezno barvo in nato obesite na steno tako, da bo napis izgledal najbolje. Za podoben učinek lahko uporabite tudi črke iz stiropora.

6. Dekorativni lepilni trakovi

Če želite vašemu stanovanju dodati umetniški pridih brez uporabe kladiva, žebljev ali barve, potem poskusite z dekorativnimi lepilnimi trakovi. Ti ponujajo neskončno možnosti za dekoracijo sten, edina meja je vaša kreativnosti!

7. Čudovita zrcala

Še en odličen način, kako lahko okrasimo prazne stene. Stena z ogledali prinese v dom dotik klasičnega. Na steno lahko obesite ogledala različnih slogov, oblik, barv, materialov in nastala bo najboljša dekoracija sten, kar ste si jih zamislili. Če je prostor majhen, ga boste z ogledali tudi optično povečali.

8. Polaroidna popolnost

Napolnite steno z vašimi najljubšimi osebnimi fotografijami – vse kar potrebujete je fotoaparat in lepilni trak.

9. Čudovita galerija

Če so vam všeč galerijske stene, pa ne želite imeti nešteto lukenj v zidu vašega najetega stanovanja, potem ustvarite galerijo na policah. Na preproste police položite svoja najljubša umetniška dela!

10. Bodite globalni

Zemljevidi so odlična alternativa težkim okvirjem. Na steno jih lahko prilepimo ali pripnemo z risalnim žebljičkom, ne da bi s tem razjezili najemodajalca.

Foto: Style Me Pretty/Domino Magazine/Instagram