Odrastemo šele, ko spoznamo te življenjske resnice

Dobrodošle v svet zrelih žensk.

Ko prekoračimo trideseta se naenkrat zavemo, da se je odrasla doba prikradla čisto počasi in brez pompa. Odraščanje pa prinese s seboj tudi številna življenjska spoznanja in ko se zaveš naslednjih 10 (grenkih) življenjskih resnic, potem veš, da si prestopila prag zrelosti.

1. Življenje ni piknik

Odnosi in prijateljstva grejo po gobe, posli propadajo, ljudje znajo biti neverjetno zlobni in sebični… Nekatere stvari v življenju so pač vse prej kot rožnate in čim prej se s tem sprijaznemo, dvignemo glavo in gremo naprej, tem bolje bo za nas.

2. Nič se ne zgodi samo po sebi

Če si nekaj zares močno želiš, potem je potrebno v to stvar vložiti  tudi veliko truda.

3. Kdor naredi napako, jo lahko tudi popravi

Ko smo nekaj naredili narobe, je potrebno prevzeti odgovornost in napako popraviti, saj tega ne bo nihče storil namesto nas.

4. Vsak si zasluži drugo priložnost

Ampak če zapravi tudi to priložnost, potem je potrebno potegniti črto.

5. Medsebojni odnosi so zapleteni

To velja tako za ljubezenske, družinske in prijateljske odnose. Ljudje smo si različni, zato je tudi vsak odnos zgodba zase, ki zahteva veliko vloženega truda, ki pa se na koncu obrestuje.

6. Ni vse v denarju

Lepo je biti finančno preskrbljen, ampak prava sreča se skriva v stvareh, ki jih denar ne more kupiti.

7. Ne more biti vedno vse po tvoje

Življenje se ne odvija vedno v skladu z našimi željami ni načrti. Zrelost se kaže v tem, da se znamo po vsakem padcu vsakič znova spet postaviti na noge.

8. Nikoli ne moreš osrečiti prav vseh

Ljudje ves čas prihajajo in odhajajo iz našega življenja. In če imaš s prav vsemi ljudmi popoln odnos, potem si lahko prepričana, da ti nekdo nekaj prikriva.

9. Včasih je potrebno sebe postaviti na prvo mesto

Malo sebičnosti v življenju ne škodi. Včasih moramo sebe postaviti na prvo mesto, da bi ohranili nek odnos. Pomembno je le prepoznati pravi trenutek, da ljudi ne prizadenemo po nepotrebnem.

10. Za spremembo ni nikoli prepozno

Da bi naredili korak naprej v svojem življenju, ni potrebno čakati na novoletne zaobljube. Pomembno se je vprašati, kaj si zares želimo, da bi se počutili izpopolnjeno in srečno.

Foto: @aninebing