Odkrivamo lepote sveta: Najlepše hrvaške plaže

Po mnenju časnika The Guardian so te plaže vredne obiska.

Sosednja Hrvaška je znana po čudoviti obali in redki so med nami, ki katerega njenega obmorskega mesta ne bi obiskali. Ker se bliža poletna sezona, vam bo seznam petih najlepših hrvaških plaž – po mnenju britanskega časnika The Guardian – še kako prav prišel. Izbrane so bile na podlagi izkušenj potopiscev. Med drugim so ocenjevali ambient, ponudbo hrane, aktivnosti in dostopnost. Preverite ali se bo katera izmed spodnjih uvrstila na vaš ”bucket list”.

1. Maslinica, Šolta

Majhna ribiška vasica s peščeno plažo na začetku pristanišča ponuja čudovite sončne zahode.

2. Valun, Cres

Na prekrasni prodnati plaži na zahodni strani otoka vam bodo borovci nudili zavetje pred žgočim soncem. Za vse, ki ste radi aktivni, so na voljo kajaki, za tiste, ki bi v miru prebrali kakšno knjigo ali pa si preprosto odpočili, pa ležalniki.

3. Uvala Čikat, Mali Lošinj

Tu bodo vse starostne skupine našle nekaj zase. Plaža je idealna tako za družinske, umirjene kot tudi za aktivne počitnice.

4. Blaće, Mljet

Le 20 minut od množično obiskane plaže Saplunara, se nahaja prečudovita, umirjena plaža Blaće. Idealna je za vse, ki želijo uživati v mirni, prekrasni naravi, obdani s številnimi borovci.

5. Murvica, Brač

Murvico, pravi mali raj, boste našli le nekaj kilometrov zahodno od najbolj znane plaže Zlatni rat. Pot do umirjene, prodnate plaže je obdana z vinogradi in oljčnimi nasadi. Tu boste našli svoj mir in mali bar, ki nudi čudovit pogled na Hvar.

Foto: Pinterest