Očarljivo obmorsko letovišče tik ob meji

Popoln poletni oddih streljaj od Trsta.

V bližini Trsta, na robu Sesljanskega zaliva, je iz zapuščenega kamnoloma nastalo luksuzno letovišče Portopiccolo. Očarljivo obmorsko naselje je kmalu postalo ena najbolj zaželenih destinacij za letovanje v Italiji. Svojim gostom, med katerimi ne manjka niti Slovencev, namreč ponuja vse potrebno za popoln poletni oddih.

Pogled na Portopiccolo je navdušujoč z vseh zornih kotov. Mogočen kompleks, ki ponuja čudovite razglede na Sesljanski zaliv, je zasnovan kot strnjeno obmorsko naselje s 460 apartmaji in vilami. Gostom je med drugim na voljo butični hotel s petimi zvezdicami, sprostitveni in lepotni center, za brezskrbno nastavljanje sončnim žarkom, pa je tukaj umetno narejen obalni Beach Club z bazenom, ki se dviga 60 metrov nad morsko gladino. Letovišče se ponaša tudi z 800 metrov dolgo plažo in sodobno marino.

Portopiccolo pa ni raj le za petične goste, saj ga obiskuje tudi množica radovednih dnevnih obiskovalcev. Ti se lahko prepričajo o bogati ponudbi trgovin in butikov z modnimi oblačili, čevlji, notranjo opremo in podobnim. Za prazne želodce poskrbijo restavracije in picerije, žejo pa lahko pogasite v lounge barih ob obali. Precej impresivno za nekdanji kamnolom.

Foto: @sistianaportopiccolo