Nutella in jagode za najboljšo sladico

Omamna torta, ki se ji preprosto ne moremo upreti.

Kako dober cheesecake spremenimo v naravnost fantastičen cheesecake? Tako da mu dodamo Nutello in jagode! Jagodni Nutellin cheesecake se kar topi v ustih in je ultimativna sladica za ljubitelje tega slastnega vrtnega jagodičevja ter priljubljenega čokoladno-lešnikovega namaza.

SESTAVINE:

10 graham piškotov

60 g stopljenega masla

900 g kremnega sira

240 g kisle smetane ali navadnega jogurta

300 ml sladkega kondenziranega mleka

1 žlička vaniljeve arome

2 zavojčka želatine

Nutella (400 g)

60 ml vode

skodelica narezanih jagod + cele jagode za dekoracijo

PRIPRAVA:

V kuhinjskem mešalniku drobno zmeljemo piškote. Dodamo stopljeno maslo in znova zmešamo. Dno tortnega modela (premera 22 cm) nato obložimo s piškotno maso. Slednjo z rokami ali s hrbtno stranjo žlice dobro potisnemo ob dno. Model damo hladilnik, da se piškotna podlaga strdi.

V večji skledi z električnim mešalnikom v gladko zmes zmešamo zmehčan kremni sirček. Dodamo kondenzirano mleko, kislo smetano, zmehčano nutello, vaniljevo aromo in mešamo približno 5 minut.

Želatino v manjši kozici na šibkem ognju počasi segrejemo, da se razpusti (pazimo, da ne zavre). Tekočo želatino vmešamo v zmes kremnega sirčka.

Manjšo količino pripravljene kreme razporedimo po dnu ohlajene piškotne podlage. Večje jagode razrežemo na polovico in jih razporedimo ob robu modela, tako da odrezan del obrnemo navzven. Drobno narezane jagode razporedimo na sredino torte in prelijemo s preostankom nutelline kreme.

Model postavimo v hladilnik preko noči, da se torta dobro strdi. Torto okrasimo z narezanimi jagodami in postrežemo.

Foto: @tatyanaseverydayfood