Nove slovenske plavajoče hišice

Ko lahko iz udobne spalnice skočite naravnost v morje ali jezero.

Če ste se kdaj sprehajali po Amsterdamu, ste na znamenitih kanalih morda opazili plavajoče hišice, ki so urejene v bivalne enote. Take plavajoče apartmaje oz. počitniška plovila je letos predstavilo tudi slovensko podjetje Adria Dom. V njihovem primeru je hišica postavljena na plavajočo teraso površine, ki vključuje tudi privatni zunanji bazen s prostorom za sončenje, privez za manjši čoln ali skuter, sedežno garnituro in prostor za parkiranje koles.

Prve plavajoče mobilne hišice so letos postavili v Marini Portorož. Tako imenovani 3 Marani so zgrajeni v dveh nadstropjih. V spodnjem bivalnem delu imajo gosti na voljo dve spalnici z zakonsko posteljo, dnevni prostor s kuhinjo, kopalnico ter manjšo spodnjo teraso s sedežno garnituro. V zgornjem nadstropju pa je urejena terasa z jacuzzijem. Vsaka hišica ima tudi privez za manjši čoln ali skuter.

Take plavajoče hišice so primerne tako za morje kot jezera, njihova največja prednost pa je v tem, da lahko iz udobne spalnice skočite naravnost v vodo. Potrebno je le odpreti vrata…

Foto: 3Maran/Adria Dom