Nova serija s Katarino Čas navdušila Britance

Britanska miniserija 'Love,Lies & Records' je tudi slovensko obarvana.

Na BBC One so sinoči predvajali prvo epizodo miniserije Love, Lies & Records, v kateri imata stalni vzporedni vlogi tudi slovenski igralki Katarina Čas in Gaja Filač. Miniserija v šestih delih sicer v ospredje postavi lik Kate Dickenson (Ashley Jensen), ki dela na uradu za migracije in skuša krmariti med zasebnim življenjem ter različnimi dramami, povezanimi z rojstvi, porokami in smrtmi, s katerimi se vsakodnevno srečuje na svojem delovnem mestu.

Ker ima serija več vzporednih zgodb, je ena od njih tudi slovensko obarvana. Katarino Čas tako lahko spremljamo v vlogi pretkane Dominice, v Sloveniji rojene tolmačke in bodoče neveste, ki s svojim ravnanjem zaposlenim na uradu kmalu postane sumljiva. Komaj 18-letna Gaja Filač pa igra zadržano najstnico Kristino, ki pride v Anglijo, da bi se tam poročila s svojim iranskim fantom.

Prve kritike serije s številnimi presenetljivimi preobrati, so v britanskih medijih pozitivne. Če je soditi po komentarjih na tviterju, pa je tragikomična drama navdušila tudi gledalce. Prvo epizodo (tudi s slovenskima igralkama) si lahko ogledate tukaj.

Foto: BBC/imdb