Nova serija, ki je obnorela staro in mlado

Več kot 13 dobrih razlogov za ogled fenomena '13 Reasons Why'.

To pomlad so na Netflixu pričeli predvajati novo serijo 13 Reasons Why, ki je v trenutku postala pravi fenomen. Nadaljevanka je nastala po predlogi mladinskega romana Jaya Asherja, v ospredju zgodbe pa je dijak, ki se sooči s posnetki svoje sošolke in nekdanje simpatije, preden ta stori samomor.

Ko se Clay nekega dne vrne iz šole, pred vrati najde paket in v njem kasete, ki jih je posnela njegova pred kratkim umrla sošolka Hana. Hana je, preden se je ubila, na kasete posnela razloge za svoj samomor in škatla s kasetami naj bi potovala do vseh ljudi, ki so jo prizadeli oziroma ji niso znali pomagati. Clay posluša kasete in sledi Hanini pripovedi, da bi izvedel, s čim jo je prizadel, predvsem pa da bi bolje razumel njeno dejanje.

Izvrstna zgodba se loteva zahtevnih tem, kot so depresija, najstniško nasilje, izdaja, obžalovanje in govori o tem, da nikoli ne vemo, kako bodo naše besede in dejanja vplivali na druge.

Čeprav je bila serija prvotno namenjena najstnikom, pa je zasvojila tudi starejše občinstvo in v rekordnem času postala pravi fenomen, ki je pred male zaslone prikoval na milijone gledalcev. Izvrstni liki, zapletena zgodba in srce parajoči prizori, spremljajo gledalca še dolgo po zaključke vsake epizode, zaradi številnih neodgovorjenih vprašanj pa številni komaj čakajo na končni razplet. Producentka nadaljevanke je ameriška zvezdnica Selena Gomez. Vredno ogleda!

https://www.youtube.com/watch?v=JebwYGn5Z3E

Foto: Netflix