Nekaj idej, da bodo jesenske počitnice še bolj zabavne

Za vas smo pripravili nekaj predlogov kako polepšati proste jesenske dni, ki so že skoraj pred vrati.

Ne glede na to ali se na počitnice odpravljate z letalom, vas od doma ločijo kilometri ali pa zgolj ostajate v varnem zavetju svojega doma, poskrbite za nepozabne praznične dni. Da bodo dnevi, ki so pred nami resnično zabavni, smo za vas pripravili nekaj idej, kako polepšati proste trenutke v družbi prijateljev in družine.

1.Ključna je seveda dobra družba in zabava ob kateri smo lahko sproščeni, nasmejani, polni energije, zanosa in novih idej. Če razmišljate o romantičnih počitnicah, potem boste verjetno dopust preživeli v dvoje. Za tiste, ki si želite več zabave pride v poštev druženje s prijatelji. Simpatične pa so seveda lahko tudi družinske počitnice, kjer ponavadi ne zmanjka idej za edinstvena doživetja.

Namig: Smeha in radosti ponavadi ne manjka na zabavah v maskah. Predlagamo, da organizirate “Halloween party” na temo pokaži kaj znaš. Pa naj se vaši prijatelji predstavijo s čarovniškimi triki, zabavnimi šalami ali drugimi talenti, za katere morebiti niti niste vedeli.

2.Ste ljubitelji filmov, športnih prenosov, nanizank, resničnostnih šovov,…? Ter si težko predstavljate dan brez televizijskega sprejemnika. Naj vam to ne uniči dopusta. Z vami na poti so lahko tudi vaši najljubši televizijski programi. Kjerkoli ste in imate internetno omrežje, imate na voljo tudi vaše najljubše televizijske vsebine ter pester izbor filmov za vse okuse. Na telefonu, tablici ali računalniku. Zamudili ne boste nobenega gola, dnevnika, resničnostnega šova ali razpleta najljubše nadaljevanke.

Namig: Privoščite si storitev tv2go, ki jo v tem mesecu lahko brezplačno preizkusite tako naročniki, kot nenaročniki. Takoimenovana “televizija v žepu”, bo namreč navdušila vso družino. Storitev, ki jo ponuja podjetje T-2 vam omogoča brezplačen ogled programov, ki so na voljo v aplikaciji, uporabo TV časovnih funkcij in dostop do videoteke Pickbox. Prijava je popolnoma enostavna, lahko jo uredite kar TUKAJ! 

Nad storitvijo T-2 tv2go boste navdušeni vedno, ko boste daleč od televizijskega sprejemnika, na TV sporedu pa bo nekaj, česar nikakor nočete zamuditi. Vaše priljubljene TV vsebine bodo vedno z vami v žepu – za nazaj ali v živo. 

3. Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec, zato ni zanemarljivo kaj pojemo. Tudi kulinarična doživetja so nekaj kar nam osmisli dan ali počitnice. Pa naj bo to zgolj kostanjev piknik, druženje ob pripravi odličnega obroka ali pa obisk priljubljene restavracije. Če potujete kam dlje, pa se le prepustite tradicionalnim okusom kraja, ki ga boste obiskali.

Namig: V tem času nam narava podarja pisano košaro dobrot. Izkoristimo zdrave pridelke in pripravimo nekaj okusnega. Predlagamo enostavno sladico – sladek kostanjev pire.

Sestavine:

  • dve veliki skodelici olupljenega kuhanega kostanja
  • 150 ml mleka
  • vrečka vanili sladkorja
  • žlica rjavega sladkorja

V kozici zmešajte kostanj, mleko in vodo, ter kuhajte približno 20 minut, da tekočina skoraj izpari. Nato odstavite posodo, dodajte vanili sladkor in žlico rjavega sladkorja. Vse sestavine nato zmiksajte s paličnim mešalnikom, da dobite gladko maso. Vaš kostanjev pire je pripravljen. Postrezite ga s smetano ali kepico sladoleda.

4. Tudi glasba pomembno vpliva na naše razpoloženje. Hitrejši ritmi spodbujajo možganske valove, tako da je naš um prebujen in v pripravljenosti. Počasni ritmi pa nas pomirjajo in sproščajo. Pomembno je, da si zavrtimo glasbo, ki nam je všeč, ta nam bo namreč vedno narisla nasmeh na obraz. Naj bo torej glasba del vaših počitniških dni, tako na poti kot tudi doma.

Namig: Dozo dobre glasbe si privoščite z obiskom koncerta ali muzikala. Tokrat predlagamo pustolovski muzikal Madagaskar, ki bo navdušil vse ljubitelje glasbe, plesa in gledališča.

Kjerkoli že boste. Nedvomno se vedno in povsod najde kotiček kjer lahko preživite čudovite trenutke. Razmislite katere so tiste situacije ob katerih si ponavadi naberete novih moči in spominov, ki vas razvajajo tudi ko se vrnete domov.