Nasveti za poceni potovanja

Si v novem letu želite več potovati?

Si v novem letu želite pogosteje potovati? Brez težav, to je mogoče, tudi če je vaš »budget« nekoliko nižji. Prav zato smo v uredništvo za vas zbrali nasvete, kako do počitniških sanjskih destinacij.

KUPITE LETALSKE KARTE PREJ ALI ČAKAJTE NA »LAST MINUTE« PONUDBE.

Za veliko večino destinacij se splača letalsko karto poiskati dober mesec (ali celo več) prej. Tako bo karta cenejša. Druga opcija je, da počakate na »last minute« ponudbe, ki pa so sicer precej manj predvidljive.

PAMETNO IZBERITE DESTINACIJO.

Dejstvo je, da so določene destinacije precej dražje kot druge. Če potujete z nizkim budgetom, boste precej ceneje prišli skozi na tajskem otoku, kot pa v središču Londona. Prvi izdatek je seveda letalska karta oziroma karta za vlak, vsekakor pa to ni edini. Stroški nočitev in hrane lahko precej presežejo stroške poti (in obratno!).

POTUJTE IZVEN SEZONE.

To je nasvet, ki vam ga bodo dali prav vsi izkušeni popotniki, ki želijo privarčevati kakšen evro. Dodaten plus je tudi dejstvo, da bo destinacija manj oblegana s turisti.

POTUJTE S ČIM MANJ PRTLJAGE.

Nizkocenovni letalski prevozniki za večji kos prtljage dodatno računajo, zato se predvsem krajše izlete splača narediti le z ročno prtljago. To bo tudi precej bolj praktično med potjo.

SPOZNAJTE NOVE LJUDI IN PRIJATELJE.

Prav prijatelji z vsega sveta vam lahko precej olajšajo potovanje in celo zmanjšajo stroške. Morda lahko kakšen dan ali dva prenočite pri njih ali pa jih povprašate za kakšne skrivnosti, ki jih sicer vedo le domačini.