Rajski oddih v sončni Toskani

Zdravilni vrelci sredi čudovite toskanske pokrajine.

Idilična Toskana je že od nekdaj sinonim za nekaj posebnega, lepega, čarobnega. Ta pokrajina v osrčju Italije skriva številne čare, od znamenitih mest (Firence, Siena, Pisa, Arezzo) do šarmantnih starih vil na zelenih pobočjih, pod katerimi ležijo prostrani vinogradi. Prava posebnost Toskane pa so tudi naravni termalni vrelci Cascate del Mulino blizu mesteca Saturnia, ki naj bi jih poznali že stari Rimljani.

Legenda pravi, da so vrelci nastali na mestu, kjer so Jupitrove strele padle na tla v boju s Saturnom. Topla žveplena voda s prav posebnim vonjem, ima temperaturo 37,5 stopinj Celzija in številne zdravilne učinke.

Termalna voda, ki izvira pri spečem vulkanu Amiata, je bogata z minerali in planktonom, ki naj bi kožo pomirjali ter jo ohranjali čvrsto in napeto. Zdravilna voda je skozi stoletja v apnencu ustvarila vrsto kaskad, ki se razširjajo v majhne naravne tolmune.

Naravni spa na jugu Toskane je obkrožen s čudovito naravo, njegovim zdravilnim učinkom pa se lahko pod toplim toskanskim soncem predajate brezplačno. Kraj, ki ga vsekakor morate obiskati, ko se boste potepali po osrčju naše zahodne sosede.

Foto: shutterstock/@finduslost/@nyrb345/@pianopianotoscana