Največji trendi za potovanja v letu 2019

Po mnenju ekspertov za potovanja, bomo letos sledili povsem novim trendom.

Dandanes je še tako skrit kotiček naše Zemlje dostopen kot še nikoli poprej. Zahvaljujoč fotografijam na socialnih omrežjih, nas navdušujejo in kličejo oddaljene, posebne, zanimive in neznane dežele. Poleg tega si lahko prebiramo na tisoče objav potovalnih blogerjev, ki nam odkrivajo skrite kotičke nam že poznanih destinacij, kot so London, Pariz in Rim. In če so ta običajna mesta do sedaj uvrščali na sezname krajev, ki jih moramo nujno obiskati, je novi trend predvsem v obiskovanju povsem nepoznanih, kulturno bogatejših in celo ugodnejših destinacij.

Strokovnjaki za potovanja velikanov kot sta Airbnb in TravelPirates napovedujejo, da se bomo letos vse bolj odločali za obiske dežel, kjer ni veliko turistov, iskali bomo nepozabna doživetja ter unikatne nastanitve. Vse manj bodo v poštev prišle tradicionalne last-minute počitnice.

Če ste na vaš seznam novoletnih zaobljub uvrstili raziskovanje slikovitih oddaljenih krajev, je skrajni čas, da pričnete iskati ideje. Med bivanjem v hišicah na drevesih ali v top hotelih in obiskovanjem krajev z eksotično hrano obstaja na tone nepozabnih izkušenj.

Za vaš navdih in izbor prave ideje, preverite top trende za potovanja v letu 2019 po izboru nekaterih največjih internetnih potovalnih strani.

Unikatne nastanitve – letos se nadaljuje trend bivanja v ”odštekanih” nastanitvah, kot so nekonvencionalne kamp prikolice, gradovi, luksuzni šotori, otoki in hišice na drevesih. Med najbolj unikatna počitniška domovanja vsekakor sodi koča v obliki gobe s stekleno kupolo v mestu Aptos v Kaliforniji, ladja v zraku v Škotskem višavju v Veliki Britaniji in jamsko stanovanje Amboise Troglodyte v Franciji.

 

Top hoteli – hoteli niso več le začetna točka za nadaljnja raziskovanja! Hoteli so končna destincija. Ste razmišljali o hotelih s prho na prostem na Manhattanu, točenem pivu v sobi ali pa tečaju umetnosti pod okriljem lokalnega artista? Umestite hotele na vrh vašega seznama.


Doživetja – sanjarite o snorklanju na Bora Bori ali pa o kolesarjenju po Amsterdamu? Načrtovanje nepozabnih počitnic je lažje kot kdaj koli.

Kulinarični turizem – letos se nadaljuje odkrivanje kulture preko kulinaričnih doživetij, vendar na povsem drugačnem nivoju kot vselej poprej. Preko kulinarike bomo odkrivali sodobno kulturo destinacije.


Spontana potovanja – načrtovanje ni več moderno. Moderni turist bo spakiral kovčke in se odpravil dogodivščinam na proti v neznano. Torej, pot naj vas nese glede na trenutna občutja.

Potovanja izven sezone – še posebej za vse, ki želite privarčevati in se izogniti gneči.

Tehnološki detoks – vse več nas želi pobegniti od vseh mobilnih naprav, jih za nekaj dni pospraviti v najgloblji predal in se prepustiti norim doživetjem in ljudem okoli sebe.

Foto: The Zoe Report, Instagram, Pinterest