Najstnica, ki v ameriških filmih govori slovensko

Spoznajte nadarjeno dekle slovenskih korenin, ki igra ob boku hollywoodskih zvezd.

Slišati slovenski jezik v ameriških filmih je sila redek pojav, za katerega pa se lahko v prvi vrsti zahvalimo Ursuli Clare Parker, nadarjeni mladi igralki in violinistki slovenskih korenin, ki že od svojega petega leta igra v filmih in TV-serijah. 13-letna Ursula je hči ameriškega glasbenika Briana Parkerja in slovenske skladateljice Jerice Oblak, ki poučuje glasbo na Mestni univerzi v New Yorku. Ursula je začela igrati violino pri treh letih, med drugim pa je nastopila tudi v sloviti dvorani Carnegie Hall.

Na filmskem platnu je imela mlada Ursula doslej priložnost nastopiti z zvezdniki, kot so Nicole Kidman, Tilda Swinton, Al Pacino, Channing Tatum in Katie Holmes. Nadarjeno najstnico pa si je širše občinstvo zapomnilo zlasti po vlogi Jane v nagrajeni humoristični seriji Louie, kjer je igrala mlajšo hčerko komika Louisa C.K. V omenjeni seriji je Ursula za nekaj sekund spregovorila tudi slovensko, kar je bilo sploh prvič v zgodovini, da se je naš jezik pojavil v kakšni ameriški TV-seriji.

Talentirana najstnica, o kateri bomo v prihodnosti zagotovo še slišali, pa igra tudi v novem Neftflixovem akcijskem filmu Spectral, kjer v vlogi deklice Sari, znova spregovori nekaj stavkov v lepi slovenščini.

Foto: imdb/video via Radio 1