Najsrečnejše so ženske v zvezi z mlajšim moškim

Raziskava je pokazala, da starostna razlika med partnerjema ni nepomembna.

Pravijo, da ljubezen ne pozna meja, toda velika starostna razlika med partnerjema lahko predstavlja precejšnjo oviro za srečno zvezo. To so namreč pokazali rezultati najnovejše raziskave, ki je trajala kar 13 let. Študija je namreč razkrila, da so pari z veliko razliko v letih precej manj srečni. Najbolj idealno je, če sta partnerja podobnih let, saj se v tem primeru lažje uskladita glede financ in otrok, prav tako pa tudi uspešneje prebrodita morebitne krize v odnosu.

Raziskava je tudi razkrila, da so ženske, ki so v razmerju s starejšim moškim, precej bolj nesrečne od tistih, ki živijo z mlajšim partnerjem. Podobno velja tudi za moške, saj so najsrečnejši tisti, ki imajo ob sebi mlajšo žensko.

»Če je starostna razlika med partnerjema prevelika, obstaja večje tveganje, da bo vsak od njiju v določenem trenutku življenja želel različne stvari. Eden od partnerjev bo morda hotel iti na potovanje, na katerem je drugi že bil. Tudi stopnja zrelosti se lahko med pari z veliko starostno razliko precej razlikuje, kar lahko pogosteje pripelje do sporov zaradi ljubosumja ali denarja,« ugotavljajo raziskovalci.

Zveze z majhno starostno razliko med partnerja, so se tako izkazale za dolgoročno najbolj uspešne. »Osebe, ki so v razmerju z veliko starejšim partnerjem, na koncu pogosto doživijo bridko razočaranje,« še pravijo strokovnjaki.

Foto: @hilvees