Najlepše peščene plaže na Hrvaškem

Tukaj boste preživeli nepozabno poletje...

Če sanjate o poletnem dopustu na plaži z veliko sonca, kristalno čistim morjem in mehkim peskom, potem vam to poletje ni potrebno odpotovati ravno na Maldive. Sosednja hrvaška obala se lahko pohvali z nekaj zares sanjskimi peščenimi plažami, ki se lahko kosajo tudi z veliko bolj eksotičnimi destinacijami. Na naslednjih 12 sanjskih plažah, se boste počutili skoraj kot na Karibih.

Zlatni rat, Bol, Brač

Plaža Zlatni rat na Braču sodi med najbolj znane plaže na svetu. Njena spektakularna oblika črke V, katere silhueta in položaj se ves čas menjata glede na smer vetra, redno krasi naslovnice številnih znanih svetovnih popotniških revij in spletnih portalov.

Plaža Vela Pržina, Lumbard, Korčula

Vela Pržina se nahaja na južni strani Korčule in je največja ter tudi najbolj obiskana peščena plaža v mestu Lumbard. Leži v lepem zalivu s pogledom na odprto morje in otok Lastovo.

Plaža Škrpinica, Vir

Paščena plaža v naselju Lozice na severnem delu otoka Vir je dolga 150 metrov, dostop do nje je enostaven, senca pa je tudi zagotovljena.

Plaža Bijeca, Medulin, Istra

Daleč najbolj priljubljena plaža v Medulinu, verjetno pa tudi v Istri, je dolga približno en kilometer in je zaradi plitvega vhoda v morje, idealna za družine z majhnimi otroki. Na tej čudoviti peščeni plaži je tudi dovolj dreves, ki nudijo zaščito pred vročim poletnim soncem.

Plaža Ždrijac, Nin

Podobno kot Bijeca, je tudi peščena plaža Ždrijac zaradi plitvega morja zelo primerna za družine z majhnimi otroki.

Plaža Crni Molo, Crikvenica

Dober kilometer dolga peščena plaža Crni Molo je najbolj priljubljena plaža v Crikvenici. Primerna je tako za otroke kot za starejše, borovci pa kopalcem nudijo prijetno senco.

Plaža Slanica, Murter

Slanica je ena izmed najbolj priljubljenih plaž na otoku Murter. Obogatena je s pestro vsebino in je idealna za vse tiste, ki iščejo dobro zabavo. Morje je plitvo tudi 30 metrov od obale, je pa plaži skoraj vedno gneča, zato morda ni najboljša izbira za tiste, ki želijo preživeti počitnice v miru in tišini.

Plaža Pirka, Pag

Čudovita peščeno prodnata plaža s sinje modrim morjem in rdečkastimi pečinami, nudi senco tudi v popoldanskih urah.

Plaža Istruga, Korčula

Istruga je manjša peščena plaža na južni strani otoka Korčula, blizu mestec Smokvica in Brna. Njena posebnost je do šest metrov debela naplavina zdravilnega morskega blata.

Plaža Sturić, Rab

Srednje velika peščena plaža v naselju Lopar, je po kopnem dostopna samo peš ali s kolesom. Na njej boste imeli občutek, kot da ste na Karibih.

Plaža Sovinje, Pašman

Čudovita peščena plaža blizu naselja Tkon na slikovitem otoku Pašman, se ponaša s kristalno čistim morjem in plitvino, ki je primerna tudi za majhne otroke.

Plaža Prapratno, Pelješac

Dolga peščena plaža Prapratno se nahaja na južni strani polotoka Pelješac, šest kilometrov od zgodovinskega naselja in pristanišča Ston. Obkrožena je z borovci in oljkami, njena značilnost pa je zelo plitvo morje, saj tudi 100 metrov od obale še vedno lahko opazujete morsko dno.

Foto: Gregor Balažic, beachrex.com