Najlepše jadranske plaže na enem mestu

Slovenski projekt, ki vam pomaga izbrati pravo destinacijo za nepozabne poletne počitnice.

Čeprav se pomlad ni niti še začela, mnogim misli že uhajajo na tople poletne dni in brezskrbno poležavanje na plaži. Toda kako izbrati pravo destinacijo za nepozabne počitnice ob morju? To se je vprašal tudi Mariborčan Gregor Balažic in se lotil življenjskega podviga. Pustil je službo, spakiral nahrbtnik in se lotil fotografiranja več kot 1000 slovenskih in hrvaških plaž, ki jih je nato podrobno opisal na spletni strani BeachRex.com.

Rezultat Gregorjevega ambicioznega projekta je tako ena največjih zbirk plaž na svetu. Med štiriletnim potovanjem je obiskal več kot 2.400 plaž v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Italiji, Franciji in Španiji, posnel 50.000 fotografij in 2500 videoposnetkov ter o vsaki plaži zapisal več kot 200 koristnih podatkov za turiste, ki iščejo svojo sanjsko destinacijo. Baza podatkov se sproti dopolnjuje, tako da bodo slovenskim in hrvaškim plažam kmalu sledile še italijanske, španske in francoske plaže.

Končni cilj projekta BeachRex je zbrati vse svetovne plaže na enem mestu in omogočiti turistom, da izberejo tisto, ki jim najbolj ustreza.

Že veste, kje boste počitnikovali to poletje? Morda vas navdihnejo naslednje fotografije…

Foto: @beachrexproject