Najlepša slovenska plaža

Biser Obale, na katerem dobite občutek, kot da niste v Sloveniji.

Slovenija se svojimi 46 kilometri morske obale morda res ne more primerjati z nekaterimi spektakularnimi plažami južno od meje, pa vendar je mogoče tudi tu najti majhne, skrite in čudovite kotičke za poletni oddih. Med njimi je zagotovo znameniti Mesečev zaliv, ki velja za najlepšo slovensko plažo. Nahaja se na območju strunjanskega krajinskega parka, med rtoma Strunjan in Ronek, na njej pa dobite občutek, kot da niste v Sloveniji.

A post shared by Thimi (@thimiii) on

Dostop do te divje plaže, ki velja za naravno znamenitost, ni ravno enostaven. Nad Mesečevim zalivom se namreč vzpenjajo do 80 metrov visoki klifi, na vrhu katerih stoji lokalna znamenitost – velik beli križ. Od mogočnega križa se je potrebno spustiti po strmi poti do Mesečevega zaliva, ki se imenuje tudi Zaliv sv. Križa.

Na to nedotaknjeno plažo, ki je tudi najdišče velikih školjk – leščurjev, se je najbolje odpraviti med tednom, v jutranjih ali poznih popoldanskih urah. Takrat je najmanj oblegana in lahko najdete tudi redke kotičke s senco pod borovci. V Mesečevem zalivu seveda ni barov, tušev in senčnikov, zato pa plaža ponuja čudovito naravno kuliso in je zato pravi biser Obale.

A post shared by Slovenia (@topsloveniaphoto) on

A post shared by Tina Zdjelar (@tincano1) on

A post shared by FRACHELLA (@frachella) on

A post shared by Alja Nike Skrt (@aljaskrt) on

A post shared by Anamarija Jug (@anibanani_) on

A post shared by M a t e j (@_matthew992_) on

A post shared by Sandra (@sandrita_si) on