Najboljši filmi za žensko družbo

Najbolje si jih je ogledati v družbi najboljših prijateljic.

Filmi, narejeni za žensko dušo so najboljši. Večine med njimi morda res ne boste našli na seznamu dobitnikov oskarjev, vas bodo pa zato nasmejali in hkrati ganili do solz. In še eno skupno lastnost imajo: najbolje si jih je ogledati v družbi najboljših prijateljic. Čas je torej za ultimativni “chick flick” maraton!

Hudičevka v Pradi (The Devil Wears Prada, 2006)

Andy (Anne Hathaway) pride za asistentko k cinični, arogantni in avtokratski urednici prestižne modne revije (Meryl Streep) in kmalu spozna, kako lahko delo vpliva na zasebno življenje. Zabavna in poučna zgodba o tem, kako moda in lepotni ideali vplivajo na naša življenja, ne da bi se tega sploh zavedali.

Zlobna dekleta (Mean Girls, 2004)

Ko se Cady (Lindsay Lohan) vrne iz Afrike nazaj v civiliziran svet, se zaradi svoje družbene neizobraženosti kmalu znajde v težavah. Še včerajšnje prijateljice se ji odločijo maščevati in jo kaznovati za hudo napako. Toda Cady, ki iz prakse pozna zakone džungle, se ne da. Zlobna dekleta je epski film, s katerim  se ženske zlahka poistovetijo.

Dekliščina (Bridesmaids, 2011)

Simpatična Annie nikakor ne najde prave sreče v ljubezni in službi, zato z upanjem na nekaj dodatnega veselja sprejme prošnjo prijateljice, da bi prevzela vlogo glavne družice na prihajajoči poroki. Toda na dekliščini v Las Vegasu, Annie doživi najhujšo nočno moro svojega življenja. Komedija, ki vas bo nasmejala do solz.

Nimaš pojma (Clueless, 1995)

Še preden se je pojavila Carrie Bradshaw, je bila Cher Horowitz (Alicia Silverstone), svetlolasa najstnica hitrega jezika in kraljica vsakdanje mode, po kateri so se v devetdesetih zgledovale številne najstnice. Nimaš pojma velja danes za kultni film, ki uspe na zabaven in prepričljiv način prikazati sliko srednješolskega življenja.

Razgibano življenje samskih (How To Be Single, 2016)

Seks brez pomena, zmenek na slepo, dilema o poroki ter strah pred resno zvezo. Vse to so stvari, ki jih najbolje razumejo samski. In ta zabaven film je kot ustvarjen za samske ženske.

Nora dekliščina (Bachelorette, 2012)

Tri živahne prijateljice so povabljene na poroko, toda bolj kot pomoč nevesti jih zanimajo predvsem divje zabave. Da bi popestrile dolgočasne priprave na poroko, hitro najdejo alkohol, mamila in moško zabavo, toda ob tem poškodujejo poročno obleko. Naravnost izvrstna komedija!

Od deklice do bejbe (13 Going On 30, 2004)

Le kdo si ni želel v najstniških letih kar najhitreje odrasti? Te sanje se uresničijo 13-letni Jenni (Jennifer Garner), ki preskoči naporna najstniška leta in v trenutku postane uspešna urednica modne revije. Ima vse, kar si je kot deklica želela, razen mladostne ljubezni… Film o svetu odraslih skozi otroške oči.

Jej, moli, ljubi (Eat Pray Love, 2010)

Elizabeth (Julia Roberts) se po neuspešnih poskusih zanositve in ločitvi, v iskanju novih doživetij odpravi na popotovanje po svetu, ki jo vodi v odkrivanje gurmanskih užitkov italijanske kuhinje, raziskovanje skrivnosti starodavnih indijskih molitev in spoznavanje notranjega miru ter življenjske ljubezni na Baliju.

Blondinka s Harvarda (Legally Blonde, 2001)

Koliko (naravnih) blondink je potrebnih, da spremenijo harvardsko šolo prava? Samo ena, če je tako prekrasna kot Elle Woods (Reese Witherspoon). Navdihujoč in zabaven film, s katerim se zlahka poistoveti marsikatera ženska duša.

Seks v mestu (Sex and the City: The Movie, 2008)

Glamur, ljubezenska drama in nepozabna snubitev v čevljih Manolo Blahnik. Carrie, Samantha, Miranda in Charlotte so ultimativna ženska druščina, ki se je z malih zaslonov preselila na velika platna in dokazala, da je večje nedvomno boljše (vsaj ko gre za dimenzije filmske slike).

Jeklene magnolije (Steel Magnolias, 1989)

Življenja žensk v mestecu na jugu Amerike dobijo smisel v tamkajšnjem lepotnem salonu, ki predstavlja skrivni hram, v katerem najdejo uteho za vse življenjske težave, vsakodnevne izpovedi pa jim vlivajo novo upanje… Film, ob katerem se smejite in jočete hkrati.

V njenih čevljih (In Her Shoes, 2005)

Zdi se, da sestri Maggie (Cameron Diaz) in Rose (Toni Collette) nimata praktično nič skupnega, saj je za prvo življenje ena sama velika zabava, kjer se obvezno spogledovanje z moškimi, druga pa bolj ceni kariero in urejenost, kar se seveda odraža v njenem neobstoječem družabnem življenju. Toda nepredvidljiva usoda sestri prisili, da se zopet združita in ob tem spoznata, da si morda vendarle nista tako zelo različni.

Miss You Already (2015)

Millie (Toni Collette) in Jess (Drew Barrymore) sta najboljši prijateljici že od malih nog. Zdaj, ko sta obe prekoračili 40, pa je njuno prijateljstvo pred najtežjo preizkušnjo doslej. Millie je namreč soočena s težko boleznijo.