Najboljši cheesecake v soseščini

TORTE i to je ena najbolj priljubljenih franšiznih slaščičarn v deželah bivše Juge.

Cheesecake oziroma sirčkova torta je zagotovo ena najbolj priljubljenih sladic na svetu in ko boste potovali južno od Kolpe, se splača ustaviti v kateri izmed slaščičarn TORTE i to. Gre za izjemno priljubljeno hrvaško franšizo, ki ima svoje slaščičarne v Zagrebu, Sarajevu, Beogradu in Podgorici in kjer menda dobite najboljši cheesecake na Balkanu. Poleg izvrstnih cheesecakov, v omenjenih slaščičarnah ponujajo tudi ostale vrste tort, kolačev, smutijev in drugih napitkov.

Zgodba o uspehu te priljubljene slaščičarne se je začela leta 2006, ko se je v Zagrebu odprl prvi od tamkajšnjih petih lokalov. Dobrih deset let pozneje je nastala prava franšiza TORTE i to v deželah bivše skupne države, saj so se odprle še slaščičarne na znameniti sarajevski Baščaršiji, pa tudi v glavnem mestu Črne gore in v srbski prestolnici.

TORTE i to odlikuje tudi sodoben način kombiniranja izvrstnih slaščic z edinstvenimi interjerji, ki jih navdihuje šarm industrijskega dizajna. Prostor je zamišljen kot neke vrste dnevna soba, kjer se lahko gosti namestijo na udobne dvosede, trosede, fotelje, različne stole ter preberejo časopis, spijejo kavo in uživajo ob sladkih pregrehah. Za prijeten ambient poskrbijo nežni odtenki sive barve, s stropov visijo moderna svetila, stene krasijo dekorativni krožniki, za prijetno vzdušje pa so tukaj tudi številni skrbno izbrani detajli v obliki okrasnih blazin, lesa, mehkih preprog, ipd. Velja preveriti!

Foto: Trika/@malaradnjadizajna/@darlingitswunderbar/TORTE i to