Najbolj vroča serija ta hip

Zakaj je serija This is Us pred male zaslone prikovala na milijone gledalcev.

Kdo bi verjel, da bo v današnjem času TV-serija, ki ne vsebuje seksa, umorov, nasilja, bombastičnih posebnih učinkov in poziranja z orožjem, postala huronska uspešnica? Gre za NBC-jevo serijo To smo mi (This is Us), ki je dokazala, da je ni drame čez družinsko dramo. Izvrstna igra, poglobljeni liki, nepričakovani zapleti, veliko dobrega humorja in pravi tobogan najrazličnejših čustev so stvari, ki so v preteklih mesecih pred male zaslone prikovale na milijone gledalcev.

Najkrajši opis serije, ki spremlja zapletena življenja članov vse prej kot običajne ameriške družine Pearson, bi se lahko glasil tudi tako: to je resničnost; to je ljubezen; to je življenje. Tukaj sta zakonca Jack (Milo Ventimiglia) in Rebecca (Mandy Moore) ter njuni trije otroci: Kevin, Kate in Randall. Njihove življenjske poti se skrivnostno prepletajo, zgodba preskakuje med preteklostjo in sedanjostjo, vsi liki pa razrešujejo svoje osebne težave, pri čemer ne manjka srce parajočih trenutkov, ob katerih tudi najbolj trdosrčni gledalci težko zadržijo solze. Dramedija se ves čas dotika občutljivih tem in razbija predsodke o lepoti, prekomerni teži in rasnih vprašanjih.

Da je nekaj neskončno privlačnega v zgodbah preprostih ljudi, ki skušajo prebroditi življenjske težave, se strinjajo tako kritiki kot gledalci (predzadnjo epizodo prve sezone si je denimo ogledalo več kot 11 milijonov ljudi). Zadnja epizoda prve sezone This is Us se je odvrtela ta teden in oboževalce osupnila s šokantnim preobratom, ki je na družbenih omrežjih sprožil pravi val komenrtarjev. Če si serije še niste pogledali, potem je zadnji čas, da to storite. Za vse oboževalce pa še dobra novica: potrjeni sta namreč že dve novi sezoni serije, kar pomeni, da nas od jeseni čaka 18 novih epizod.