Najbolj priljubljene mobilne aplikacije za knjižne molje

Si zaljubljena v knjige? Potem so naslednje aplikacije kot nalašč zate.

Si zaljubljena v knjige? Potem so naslednje aplikacije kot nalašč zate.

Si želiš svoj pametni telefon spremeniti v knjigo, ki bo kadarkoli in kjerkoli na dosegu roke? Slednje je zelo preprosto doseči, potrebno je namreč izbrati najidealnejšo aplikacijo, ki ti bo omogočala branje tvojih najljubših knjig na vsakem koraku. Že naslednjo minuto lahko imaš svojo mini digitalno knjižnico, kjer boš kopičila literarna dela le po svojem okusu. Si za? Potem preveri naslednje 4 mobilne aplikacije, na katere prisegajo tudi najbolj zagrizeni knjižni molji.

1. GOODREADS

Goodreads ti bo omogočil, da boš prosto brskala med bogato zakladnico knjig, kjer se ti bodo prikazovala le tista dela, ki bodo sovpadala s tvojim izbranim žanrom in preferencami, lahko pa boš izbirala tudi med najbolje ocenjenimi in najbolj branimi. V aplikaciji boš ustvarila svojo digitalno knjižno polico, ki se bo slej kot prej začela šibiti pod ”težo” izbranih knjižnih uspešnic.

2. GOOGLE PLAY BOOKS

Verjetno ena izmed prvih naloženih aplikacij na telefonih ljubiteljev literature. V njej boš lahko brskala med milijoni naslovi, za branje pa ne boš potrebovala internetne povezave. Aplikacija omogoča prijetno branje tudi v večernih urah pri zmanjšani svetlobi z opcijo nighttime reading.

3. WATTPAD

V omenjeni aplikaciji boš našla več kot 20 milijonov knjig – je potrebno nadaljevati? Kot registrirana uporabnica boš lahko komunicirala z drugimi bralci, z nekaj sreče pa se boš povezala tudi s pisatelji. Aplikacija nudi raznoliko in unikatno knjižnico, kjer boš prebirala najbolj znana klasična dela ali moderno znanstveno fantastiko.

4. OVERDRIVE

Na enem mestu lahko dostopaš do digitalne knjižnice, avdio knjig, ogledaš pa si lahko tudi naložene aktualne videoposnetke. Vredno je poskusiti, morda je ravno ta aplikacija kot nalašč zate!