Najbolj preprosta rolada brez pečenja

Izvrstna različica priljubljene domače sladice.

Če iščete najbolj preprost recept za pripravo rolade, ki je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih slaščic, potem se je vaše iskanje pravkar končalo. Za ta slasten zvitek ne boste potrebovali pečice in veliko kuharskega znanja, nadev pa lahko prilagajate po lastnem okusu.

Sestavine:

Za piškotno testo:

350 g piškotov (digestiv)

30 g kakava v prahu

30 g sladkorja v prahu

140 ml mleka

Za kremo:

500 g maskarponeja

200 ml sladke smetane

150 g kristalnega sladkorja

Priprava:

Piškote drobno zmeljemo v mešalniku in jih zmešamo s kakavom ter sladkorjem v prahu. Prilijemo mleko in vse sestavine dobro premešamo, da dobimo enotno zmes. Piškotno testo oblikujemo v kepo, zavijemo v prozorno folijo in shranimo v hladilnik za eno uro.

Z električnim mešalnikom čvrsto stepemo sladko smetano. V drugi posodi maskarpone najprej zmešamo s sladkorjem in ga nato zmešamo s stepeno smetano.

Ohlajeno piškotno testo položimo na večji kos prozorne folije za živila, ga pokrijemo z drugim kosom folije in razvaljamo v pravokotnik (debelina dobrega pol centimetra). Razvaljano testo ob robovih obrežemo, da dobimo lep pravokotnik in nanj enakomerno debelo razmažemo kremo. Testo in nadev s pomočjo folije zvijemo v rolado, ki jo nato za nekaj ur shranimo v hladilnik.

Ohlajeno rolado odvijemo in narežemo na rezine, nadaljna navodila pa verjetno niso več potrebna… Dober tek!

Foto: ricette/gnamgnam