Najbolj fotogenični smutiji na Instagramu

'Ombre smoothie' je prava umetnina in nova viralna spletna senzacija.

Nobena skrivnost ni, da je Instagram med drugim postal tudi pravi raj za ljubitelje barvite hrane ter napitkov vseh vrst. In med slednjimi so priljubljeni smutiji vseh vrst, zaradi svoje fotogeničnosti kot naročeni za ta namen. Poznamo že “smoothie bowl” in “smoothie cup”, najnovejši trend pa se imenuje “ombre smoothie”. Ena največjih mojstric priprave tega zdravega napitka je blogerka Alison Grisé Wu, ki s svojimi kombinacijami barv in tekstur ustvarja prave smuti umetnine, zato ne preseneča, da ima na Instagramu že preko 20.000 sledilcev.

Alison pravi, da je skrivnost lepega smutija čvrsta in kremasta osnova. Čeprav so njene energijske in vitaminske bombe z neštetimi barvnimi odtenki prava paša za oči, pa pri izdelavi ne uporablja nikakršnih umetnih barvil. Namesto tega se poslužuje različnih vrst jagodičevja, zelišč, japonskega zelenega čaja (matcha) in ostalih super živil v prahu, kot je denimo spirulina. Vsak ombre smuti ima okrog pet različnih slojev, pri čemer je pomembno, da se posamezni sloji barv in okusov med seboj ne mešajo. Zato je potrebno uporabljati zamrznjeno sadje z različnimi dodatki, kot so kokos, čvrsti jogurt, chia semena ipd.

Vsak smuti je pravi mali eksperiment zase, zato je pri ustvarjanju potrebno pustiti domišljiji prosto pot. Za dosego popolne kombinacije barv in slojev, je potrebnega kar nekaj znanja in izkušenj, ampak poskusiti ni greh, kaj pravite?

Foto: Instagram