Najbolj bran pisatelj razkriva 12 napotkov za srečo

''Ste tisto, kar verjamete, da ste.''

Brazilski pisatelj in upravičeno rečeno, sodobni modrec, avtor enega najbolj znanih romanov Alkimist, je razkril najpreudarnejše napotke, kako imeti in ohranjati srečno življenje.

Paul Coelho, priznan in eden najbolj branih sodobnih pisateljev, je med drugim tudi bloger, ki je na svoji strani http://paulocoelhoblog.com/ delil z zvestimi bralci in obiskovalci spletne strani preproste, a dokaj resnične napotke in misli za srečno življenje.

Mi smo izločili 12 ”največjih”, ki bi se jih moral vsakdo zavedati.

1. Edino, kar stoji med vami in vašimi sanjami, je strah.

“Ne predajte se strahu. Če to storite, boste izgubili vez s srcem.”

2. Napake so del življenja.

“Vse mi pravi, da bom sprejel napačno odločitev, in to je del življenja. Kaj želi svet od mene? Ali želi, da ne tvegam in se vrnem tja, od koder sem prišel, ker nisem imel poguma, da rečem ‘da’ življenju?”

3. Vsaka izkušnja, dobra ali slaba, prinese svoj nauk.

“Obstajajo trenutki, ko se v našem življenju pojavijo težave in ne moremo narediti ničesar. Težave se pojavijo z razlogom. Šele, ko jih prebrodimo, razumemo, zakaj so se pojavile.”

4. Ločite se od vsega in postali boste svobodni.

”Ko nisem imel ničesar izgubiti, sem imel vse.”

5. Ne iščite ljubezni izven sebe.

“Ljubezen ne morete najti v nikomer drugem kot v sebi: samo prebuditi jo je potrebno. Da pa bi jo prebudili, potrebujemo drugo osebo.”

6. Kadar nekdo odide, je to zato, da bi lahko druga oseba prišla.

“Nihče nikogar ne izgubi, ker si nihče nikogar ne lasti. To je pojem svobode: ko imate najbolj pomembno stvar na svetu, vendar si je ne lastite.”

7. Ljubezen je neukročena sila.

“Kadar jo poskušamo nadzirati, nas uniči. Kadar jo poskušamo ukrotiti, nas ukroti. Če jo poskušamo razumeti, nas popolnoma zmede in se izgubimo.”

8. Otroci vas lahko marsikaj naučijo.

“Otrok lahko odraslo osebo nauči tri stvari: kako biti srečen brez razloga, kako biti vedno zaposlen in kako iskati tisto, kar si želite s celim svojim bitjem.”

9. Prepričanja vas oblikujejo v osebo, ki ste.

”Ste tisto, kar verjamete, da ste.”

10. Ne zamenjujte elegance za površinske stvari.

“Eleganco se pogosto zamenjuje s površinskostjo, modo in pomanjkanjem globine. To je velika napaka: ljudje potrebujejo eleganco postopka, drže. Eleganca je sinonim za dober okus, ljubeznivost, ravnotežje in harmonijo.”

11. Delajte iz srca in kritiki vas ne bodo mogli prizadeti.

“Pišem iz duše. To je razlog, zakaj me kritike ne morejo prizadeti, ker sem to jaz. Če ne bi bil to, kar sem, če bi se pretvarjal, da sem nekdo drug, potem bi kritiki porušili ravnotežje v mojem življenju, vendar vem, kdo sem.”

12. Uživajte v svoji pristnosti.

“Če želite biti uspešni, morate spoštovati samo eno pravilo – da nikdar ne lažete sebi.”