Naj filmi o prepovedani ljubezni

Da je prepovedan sadež najslajši, dokazujejo naslednji nepozabni romantični filmi.

Prepovedan sadež je najslajši, zato ne preseneča, da tematika prepovedane ljubezni že od nekdaj buri domišljijo filmskih ustvarjalcev. Tukaj je 11 brezčasnih zgodb o strastnih romancah, ki rušijo tabuje.

Titanik (Titanic, 1997)

Tovrstnega seznama preprosto ne more biti brez “filma vseh filmov”. Mlada aristokratinja Rose (Kate Winslet) se na usodni ladji zagleda v revnega slikarja Jacka (Leonardo DiCaprio) in med njima se kljub velikim razrednim razlikam splete iskrena ljubezen.

Najini mostovi (Bridges of Madison County, 1995)

Med osamljeno, poročeno gospodinjo Francesco (Meryl Streep) in fotografom Robertom (Clint Eastwood) se zgodi prepovedana ljubezen na prvi pogled.

Romeo + Juliet (Romeo + Julija, 1996)

Brezčasna Shakespearova zgodba o prepovedani ljubezni med Romeom (Leonardo DiCaprio) in Julijo (Claire Danes), povedana na sodoben način.

Umazani ples (Dirty Dancing, 1987)

Kultni plesni film o prepovedani ljubezni med nedolžno Baby (Jennifer Gray) in divjim plesalcem Johnnyjem (Patrick Swayze).

Gora Brokeback (Brokeback Mountain, 2005)

Srce parajoča zgodba o ljubezni med dvema kavbojema, ki mislita, da bo to, kar se je zgodilo na gori Brokeback, tudi ostalo na njej – pa ne ostane.

Ona (Her, 2013)

Se bomo v bližnji prihodnosti zaljubljali v operacijski sistem? Samotarski in melanholični Theodore (Joaquin Phoenix) kupi nov računalniški operacijski sistem, ki ima zmožnost dojemanja in čustvovanja. Program si nadene ime Samantha (Scarlett Johansson) in med njima se počasi splete čustvena vez.

Daleč od oči (Out of Sight, 1998)

Med prelepo načelnico (Jennifer Lopez) in šarmantnim bančnim roparjem (George Clooney) se že ob prvem srečanju zgodi močna kemija. Toda koliko je verjetna zveza med človekoma na različnih bregovih zakona?

Carol (2015)

Romantična drama prikazuje mlado fotografinjo ter njeno razmerje s starejšo žensko, ki prestaja naporno ločitev. Ženski imata zelo različni porekli in norme tistega časa so krute, vendar druga drugo nezadržno privlačita.

Angleški pacient (The English Patient, 1996)

Epska romantična zgodba o grofu Almasyju in njegovi afriški romanci s poročeno angleško aristokratinjo, ki jo v toskanski vili svoji negovalki pripoveduje popolnoma ožgani angleški pacient.

Bralec (The Reader, 2008)

Najstnika Michaela hudo bolnega domov pripelje Hanna (Kate Winslet), dvakrat starejša neznanka. Ko fant pozneje poišče Hanno, da bi se ji zahvalil za pomoč, se kmalu zapleteta v strastno skrivno razmerje.

Voda za slone (Water for Elephants, 2011)

Zgodba o prepovedani ljubezni med študentom Jacobom (Robert Pattison) in cirkuško zvezdnico Marleno (Reese Witherspoon), ki je poročena s karizmatičnim, a tudi nevarnim Augustom.