Na kaj moramo biti pozorni, ko pozimi načrtujemo pot v tople kraje

Ni ga lepšega, kot potovanje v tople kraje, ko je v Sloveniji zima vse bližje...

Ni ga lepšega, kot potovanje v tople kraje, ko se nad Slovenijo vsako jutro spuščajo sive meglice, iz dimnikov pa že lahko zaznamo vonj zime, ki je tik za vogalom. Vse več ljudi se ravno v tem času odpravi na zaslužen dopust v tople kraje. Če se na potovanje odpravljate novembra ali januarja, lahko preko različnih ponudnikov kupite ugodne letalske vozovnice. V nadaljevanju smo pripravili 4 ključne korake, ki jih morate upoštevati pri načrtovanju potovanja v tople kraje v zimskih mesecih.

1.Nizke cene letalskih vozovnic in prenočišč nas lahko hitro zavedejo in v trenutku se navdušimo nad Zanzibarjem, Maldivi, Costa Rico in še kakšno eksotično destinacijo. Privlačne ponudbe in odlične cene nas v mislih že popeljejo v sanjske kraje, za katere pa se potem kaj hitro izkaže, da mogoče ni vse tako zelo lepo, kot je izgledalo na prvi pogled. Preden se lotimo nakupa vozovnice obvezno preverimo, vremenske razmere za mesec v katerem želimo potovati. Vreme namreč lahko pokvari še tako idilične kraje. Poleg tega preberimo še kakšna mnenja turistov, ki so kraj v tem časovnem obdobju že obiskali in preko njihovih opisov presodimo, ali raje počakamo na boljše vremenske pogoje in odštejemo nekaj več za letalsko vozovnico in prenočišče. Izjemno nizke cene imajo verjetno za sabo dober razlog, da so tako zelo privlačne.

2.Poskrbimo, da v kovček spakiramo primerna oblačila in obutev. Mogoče je to še najtežji del, saj si medtem ko pri nas ne zapustimo stanovanja brez debelega šala in jakne, težko predstavljamo, da bomo lahkotno poskakovali po peščenih plažah ali raziskovali najbolj skrite kotičke tega sveta. Preverimo torej, kakšno vreme nas čaka in v kovček spakirajmo pametno. Kako to narediti? Tako, da na pot vzamemo en par najbolj kvalitetnih japonk Havaianas, ki jih celo leto lahko naročate v spletni trgovini Havaianas, kjer najdete vse potrebno za preživljanje dopusta na toplem. V kovček dodajmo še par kvalitetnih superg s katerimi se boste podali na kakšen izlet. Vse outfite vnaprej predvidite in se tako izognite nepotrebnim količinam prtljage, ki samo otežujejo vašo pot.

3.Poskrbite za zaščito pred insekti. Ne boste verjeli, a v Sloveniji je težko v hladnih mesecih dobiti preventivo proti komarjem in ostalemu mrčesu, saj prodajalne tovrstne izdelke umaknejo iz prodaje, ko pri nas ni sezone. Zato svetujemo, da poleti kupite kakšen sprej več, ki ga imate doma na zalogi ali pa si pomagate z alternativnimi pripravki, kot je olje čajevca, ki ga pomešamo z vodo in poškropimo po telesu.

4.Dober plan je ključnega pomena za nepozabno potovanje. Bistveno je torej, da načrtujete svoj dopust vnaprej, karseda veliko aktivnosti in izletov splanirajte in rezervirajte vnaprej, saj boste tako res maksimalno izkoristili svoj čas na potovanju in ne boste cele dneve na rajski plaži brskali za izleti in aktivnostmi, ki jih ponuja kraj v katerega ste odpotovali.