Mousse iz bele čokolade in cimeta z granatnim jabolkom

Praznični recept za uspeh...

Med prazniki se nas večina zakadi v kuhinjo. Prav zato smo za nasvet, s čim presenetiti goste in kaj pripraviti, prosili dva izkušena mojstra, ki se v kuhinji počutita najbolj domače. To sta blogerja Tjaša in Blaž, ki ju poznamo pod imenom Midva kuhava.  Pred časom se je prikupni par pridružil tudi Mercatorjevi četi #BlogoManov.

Med prazniki v kuhinji po njunem mnenju ne sme manjkati cimeta. Kot je zatrdila Tjaša, je to njena najljubša začimba, sploh v tem letnem času. Prav zato sta nam simpatična kuharska mojstra postregla s slastnim receptom, pri katerem nikakor ni potrebno varčevati s cimetom.

*Recept smo objavili v njunem stilu oziroma izraznem žargonu.

Mousse iz bele čokolade in cimeta z granatnim jabolkom

V kozarček spada: 

  • 200 g bele čokolade
  • 2 zvrhani žlici cimetovega sladkorja
  • 350 ml sladke smetane
  • 2 rumenjaka
  • 1 granatno jabolko

Postopek:

Rumenjaka s cimetovim sladkorjem penasto pretepi. 100 ml sladke smetane vlij v kozico in pristavi na srednji ogenj. Ko se segreje, vanjo z metlico vmešaj rumenjakovo mešanico. Nenehno mešaj, dokler se zmes ne zgosti, nato pa vanjo nalomi belo čokolado. Pridno mešaj, da se čokolada raztopi, nakar kozico odstavi in počakaj, da se njena vsebina ohladi do mlačnega.

Preostalih 250 ml sladke smetane prebutaj do čvrstega ter jo nežno in postopoma primešaj k čokoladni zmesi.

Dobljeno maso zapri v hladilnik in poskusi pozabiti nanjo za naslednji dve uri.

Božičku se zdaj že pošteno mudi, od pomankanja sladkorja pa je že čisto bled, ubožec. Usmili se ga in mu v kozarec z dozirno vrečko nabrizgaj božični mousse, čez pa potresi živahna semena granatnega jabolka.