Moški razkrili zakaj in s kom varajo

Presenetljivi rezultati raziskave razkrili navade nezvestih moških in žensk.

Anketa spletne strani za parčkanje Ashley Madison je postregla z nekaterimi presenetljivimi spoznanji o nezvestobi. 1300 moških in žensk so spraševali o tem, zakaj varajo svoje partnerje in na kakšen način to počnejo.

Kar šokantnih 99 odstotkov moških je odgovorilo, da so vsaj enkrat v življenju že skočili čez plot ali pa so o tem zelo resno razmišljali. Večina jih je kot glavni motiv za prevaro navedla zadovoljitev spolnih potreb. Čeprav »drugo žensko« pogosto opisujejo kot skrivnostno zapeljivko, pa je 27 odstotkov moških priznalo, da bi za skok čez plot skušali zapeljati prijateljico ali sodelavko. Moški se torej v resnici največkrat spustijo v afero z žensko, ki jo dobro poznajo. Zanimivo je tudi, da je 23 odstotkov moških odgovorilo, da so skušali z nezvestobo v resnici izboljšati odnos z ženo ali partnerko, ne pa ga razdreti.

Omenjena anketa je postregla tudi s presenetljivim podatkom, da je kar 39 odstotkov žensk že prevaralo svojega partnerja, 35 odstotkov pa se je z mislijo o nezvestobi resno poigravalo. Več kot polovica ženska se je sicer za skok čez plot odločila po rojstvu otroka.

Čeprav velja splošno prepričanje, da nežnejši spol odloča za varanje iz globljih razlogov, pa je kar 43 odstotkov žensk odgovorilo, da so do ljubimca čutile zgolj telesno privlačnost. Le 5 odstotkov jih je zatrdilo, da so si z ljubimcem zaželele bolj poglobljeno zvezo.

Večina anketiranih moških in žensk je sicer odgovorila, da je bila prevara poskus popestritve njihovega ljubezenskega življenja.