Moški najpogosteje lažejo o teh centimetrih…

...in niso ''tisti'' centimetri.

O čem moški najpogosteje lažejo? O centimetrih, seveda! A ne o tistih, na katere si najprej pomislila…

Če med ženskami velja, da najpogosteje lažejo o svojih kilogramih, potem se moški še kako radi zlažejo o svojih centimetrih. No, za razliko od večine, ki najprej pomislijo na centimetre o njihovi moškosti, je tukaj govora o centimetrih njih samih. Telesna višina bi naj moškim predstavljala še kako velik kompleks, najnesrečnejšim primerom pa se celo zgodi, da jih manjko centimetrov stane tudi ljubezni.

Raziskave so pokazale, da je t.i. ‘Napoleonov kompleks’ najpogostejši vzrok nizke moške samopodobe, ki močno vpliva na njihovo samozavest. Slednja pa je, kot vemo, ena izmed ključnih osebnostnih lastnosti uspešnega posameznika. Da se številni moški, ki trpijo za Napoleonovim kompleksom, počutijo manjvredne in manj privlačne od svojih višjih tekmecev, lahko povezujemo tudi z običajnim zbadanjem vrstnikov v otroških letih in v času pubertete. Travme se nadaljujejo tudi po obdobju adolescence, ko se večina moških nizke rasti prvič spopade s kruto realnostjo, da visoki moški, sodeč po študijah, lažje oziroma prej najdejo zaposlitev.

Medtem, ko ženskam višina ne predstavlja tolikšnega problema kot moškim, si lahko tistih nekaj centimetrov pričarajo s čevlji z visoko peto ali platformo. Slednja rešitev je za moške nekonvecionalna in zelo neobičajna, čeprav se je na svoj način loteva nekdanji predsednik Francije, Nicolas Sarkozy, ki meri le 1,66 m. Za razliko od njega, pa se naprimer Lenny Kravitz, 1,70 m, Al Pacino, 1,68 m in Dustin Hofman, 1,67 m, s svojim manjkom centimetrov ne obremenjujo (več) in kljub temu uživajo cvetočo kariero in svetovni sloves.

Vir: Cosmopolitan.co.uk