Modri biser Islandije

Blue Lagoon je eno najlepših naravnih zdravilišč na svetu.

Islandija je v zadnjih letih postala prava hit destinacija. Ta otoška država v severnem Atlantiku je s svojo osupljivo pokrajino, ki jo zaznamujejo ledeniki, ognjeniki, gejzirji in fjordi, prava paša za oči. Največja znamenitost te pravljične skandinavske dežele pa je zagotovo Blue Lagoon – termalni center v bližini glavnega islandskega mesta Reykjavik.

Modro laguno je narava ustvarila pred 40 leti, domačini pa so kmalu odkrili zdravilne učinke s soljo in minerali bogate vode, ki ima blagodejne učinke predvsem na kožo. Pred desetimi leti so zdravilišče prenovili, razširili in zraven postavili še sodoben hotel.

Topla in čarobno modra voda v naravnem termalnem bazenu privabi vsako leto na jug Islandije skoraj pol milijona obiskovalcev s celega sveta. Ker je temperatura vode v bazenu ves čas med 37 in 40 stopinjami Celzija, je kopanje možno v vsakem letnem času, tudi sredi zime. Poleg kopanja v topli vodi, so gostom na voljo še številne savne, masaže in lepotni tretmaji, predvsem pa čudovita narava z vulkani, ki obkrožajo zdravilišče. Če k temu dodate še polarni sij, ki ga lahko največji srečneži opazujejo med namakanjem v nebeški modrini, potem je kulisa naravnost sanjska.

Ker je Islandija, predvsem pa Blue Lagoon, na skoraj vsakem seznamu najbolj vročih destinacij v letu 2017, jo preprosto morate uvrstiti na svoj seznam popotniških želja.

Foto: blue lagoon/alamy