Moderno stanovanje v Trnovem s čudovitimi detajli

Odprtost, zračnost in povezanost so glavne odlike stanovanja v ljubljanskem mestnem dvojčku.

Čudovito stanovanje v modernem ljubljanskem dvojčku je za svojo družino zasnoval arhitekt iz biroja Demšar arhitekti, kar se pozna na vsakem koraku. Povezanost prostora je bila osnovno vodilo pri oblikovanju arhitekture in notranjosti hiše. Občutek odprtosti in zračnosti je v 180 kvadratov velikem domovanju tako prisoten na vsakem koraku.

Ena od najbolj izstopajočih stvari vas v tej moderni mestni hiši pričaka že ob samem vstopu čez prag vhodnih vrat. Hiša namreč nima predsobe, ampak skozi steklena vhodna vrata vstopite naravnost v osrednji enoprostorni bivalni prostor s kuhinjo in dnevno sobo. Slednjo krasi sedežna garnitura danskega proizvajalca BoConcept.

Notranjost je polna zanimivih detajlov in opremljena s skrbno izbranimi in unikatnimi kosi opreme, od katerih vsak nosi svojo zgodbo. Prostor denimo krasita star pianino na galeriji in TV sprejemnik na hlodu, medtem ko na stenah visijo številne umetnine, ki so eden od bistvenih delov interierja.

Prostor zaznamujejo tudi nevsakdanje stopnice, ki so nekoliko odmaknjene od tri nadstropja visoke stene. Vmesni prostor zapolnjuje devet metrov visoka knjižna omara, ki se vzpenja vse od bivalnega pritličja do drugega nadstropja.

Prvo nadstropje je namenjeno otrokom in tako kot večji del hiše deluje razigrano. Tla so tukaj iz mehkega, toplega in prijetnega tapisona.

Drugo nadstropje je namenjeno staršem. Tukaj je spalnica s kopalnico, ki se odpira na strešno teraso. Sodobna kopalna kad se nahaja kar sredi sobe, zraven nje pa stoji velika starinska klop iz antikvariata.

Zračen prostor je kljub svoji moderni zasnovi prežet z domačnostjo, igrivostjo in toplino ter tako predstavlja idealno družinsko domovanje.

Foto: Janez Marolt